Conchita, pobjednik(ca) Eurosonga želi ponovno živjeti kao muškarac

Radiosarajevo.ba
Conchita, pobjednik(ca) Eurosonga želi ponovno živjeti kao muškarac
Foto: Instagram / Tom Neuwirth - Conchita
Pobjednik(ca) Eurosonga, umjetničkim imenom Conchita, želi ponovno živjeti kao muškarac.

Naime, austrijski pjevač Tom Neuwirth, koji se u potpunosti identificirao s bradatom ženom imenom Conchita, namjerava se preobraziti.

Kako prenose mediji, kaže da mu je dosta života u tijelu žene s bradom. 

via GIPHY

Njegova perika sada je kraća i "nestašnija", manje je šminke na licu, a tetovaže po tijelu su istaknutije. Kaže i kako mu sad treba manje vremena za pripremu pred ogledalom.

"U jednome sam se trenutku počeo osjećati neugodno kao žena. Jednako kao što mi je ranije bilo nelagodno kad bi me oslovljavali u muškome rodu, sada mi smeta kad kažu 'ona'", rekao je Neuwirth za njemački Bild. 

Naravno, to još uvijek ne znači da je spreman i odreći se umjetničkog imena Conchita.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by conchita (@conchitawurst) on

"Ne znam još, ali lagao bih ako kažem da nisam o tome razmišljao. Jer, Conchita je ipak žensko ime", kazao je 29-godišnji pjevač. Ipak, i dalje nije posve siguran kako odgovoriti na pitanje što je na njemu tipična muška karakteristika.

"To pitanje mogu odgovoriti samo klišeom. Uostalom, šta je tipičan muškarac, a šta tipična žena?", kazao je Tom.

Tom Neuwirth je prošle godine vodio veliku bitku s depresijama i krizom identiteta, a ove je godine objavio da je HIV pozitivan.

Conchita Wurst: Godinama sam zaražena HIV-om, bivši momak mi prijeti

Conchita trenutno radi na svom drugom albumu i kaže kako će biti posve drukčiji, snažnijeg zvuka i muzičko drukčijeg izričaja u odnosu na dosadašnje pjesme.

Smatra kako će novi zvuk biti puno bliži njegovom umjetničkom senzibilitetu. Vjerovatno će album, koji bi se trebao pojaviti iduće godine, biti ''muškiji'' od prvijenca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije