Christian Bale zbog fatalne Srpkinje odrekao se majke: Sve u životu dugujem njoj

Radiosarajevo.ba
Christian Bale zbog fatalne Srpkinje odrekao se majke: Sve u životu dugujem njoj
Dok nije upoznao četiri godine stariju bivšu manekenku i asistenticu Winone Ryder, glumac Christian Bale bio je uvjeren da se nikada neće oženiti.

Ipak, Sandra Blazic, djevojka srpskih korijena, dala mu je vjeru u ljubav, a zbog nje se posvađao i u potpunosti prekinuo sve kontakte s majkom Jenny i sestrom Sharon.

"Sve u životu dugujem njoj. Ona je iznimna i snažna žena", izjavio je to 43-godišnji glumac Christian Bale prije sedam godina, kada je primao jednu od mnogobrojnih nagrada za glumačka postignuća.

Svoje mišljenje do danas nije promijenio, a četiri godine starija Sandra Sibi Blazic, s kojom se vjenčao 2000. godine i danas je uz njega u svim situacijama koje prolazi.

Sandra Blazic bivša je manekenka srbijanskih korijena, čija je pordica krajem '60-ih godina prošlog stoljeća iz tadašnje Jugoslavije, tačnije Beograda, emigrirala u Ameriku. Slobodan Blazic i Nadežda Topalski u Chicagu su 1970. godine dobili kćer Sandru, pravog imena Srboslava, koja je u Americi diplomirala menadžment.

Sandru je upoznao na pomalo neobičan način. Naime dolaskom u Hollywood njegova je mentorica postala glumica Winona Ryder, koja mu je pomogla da dobije ulogu u filmu Male žene iz 1994. godine, u kojem je ona imala glavnu ulogu.

U to vrijeme govorilo se kako je Christian na sve načine pokušao zavesti Winonu, no ona ga je odbila. Utjehu je pronašao u glumici Samanthi Mathis, no unatoč svemu, s njom je ostao u odličnim odnosima.

Krajem devedesetih na jednom partyju, koji je organizirala Winona Ryder, upoznao je njezinu asistenticu Sandru Blazic. Postali su nerazdvojni, a 2000. godine u Las Vegasu ih je vjenčao imitator Elvisa Presleyja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije