Kesić o izborima u BiH: Narod voli džiberski macho fazon politike kao kod Dodika

Radiosarajevo.ba
Kesić o izborima u BiH: Narod voli džiberski macho fazon politike kao kod Dodika
Foto: N1 / Zoran Kesić
Zoran Kesić, jedno od najpopularnijih TV lica na prostoru bivše zajedničke države, lucidni kritičar društvenih pojava, čovjek čija emisija subotom na televiziji O2 nasmije gledaoce željne zdravog humora, bio je gost Večernjeg studija na N1.

Kesić je na sebi svojstven način komentarisao izbore u našoj državi, ali i mnoge druge probleme s kojima se susreću ljudi na Balkanu.

"Poslije izbora nije se mnogo promijenilo. Nas u Srbiji zanimalo je šta će biti u RS-u, gdje su se nadali da vide kraj vladavine Dodika, posebno nakon obećanja da će biti otkaza ako se ne glasa za njega. To prolazi kod naroda, jer narod voli taj džiberski macho fazon", kazao je Kesić.

"Ne vidim promjenu politike. Bilo bi lijepo da BiH doživi promjenu. Ja je ne vidim", konstatovao je večeras Kesić.

"Hrvati su dobili eto tog Komšića, on je već dva puta bio član tročlane aždahe. Izetbegović nije mogao da bude kandidat, ali eto ima njegova kineska zamena - Šefik Džaferović", poručio je Kesić.

Na kraju gostovanja na N1, Zoran Kesić je istakao kako će nakon oktobarskih izbora nastati momenat gdje će Dodik pokušavati da ruinira Predsjedništvo BiH.

"Volio bih, ako je ikako moguće, da tročlano Predsjedništvo ne bude po sistemu Bošnjak, Srbin, Hrvat i Željko Komšić. Jedan mora da bude čovjek, drugi čovjek..., da budu za BiH - a ne da svi vuku na svoju stranu"zaključio je Zoran Kesić.

Pogledajte snimak njegovog gostovanja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije