Binais i Catherine Begović: Crnogorac i doktorica - zvijezde s Beverly Hillsa

A. S.
Binais i Catherine Begović: Crnogorac i doktorica - zvijezde s Beverly Hillsa
FOTO: Facebook / Begović
Mnogi poznati parovi na svjetskoj sceni su dugo zajedno, a poznati sportisti i njihove ljepše polovine nisu uvijek na naslovnicama svjetskih izdanja samo zbog rastava.

Donosimo vam zanimljivu priču o ljubavnom paru sa Beverly Hillsa, u kojoj su akteri crnogorski bodybilder i model Binais Begović (36) i njegova životna pratilja Catherine (41), jedna od najuspješnijih plastičnih hirurginja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Binais se može pohvaliti da ima bezbroj titula u različitim sportovima, ali i državama. Riječ je o nekadašnjem juniorskom prvaku bivše Jugoslavije u džudu.

Na naslovnicima svjetskih magazina

Rođen je u Bijelom polju 1982. godine. Bio je i član reprezentacije bivše države na Olimpijadi mladih u Moskvi. Porodica je 1998. donijela odluku da emigrira u Švedsku.  Poslije prvog razreda srednje škole posvetio se bodybildingu.

Svjetsku slavu je stekao pobjedom na turniru u bodi bildingu u Los Angelesu, na kojem je učestvovalo 140 takmičara iz cijelog svijeta.

Ubrzo je počeo osvajati titule, ali i privlačiti pažnju svjetskih medija, u prvom redu vlasnika svjetski poznatih časopisa koji su ga angažirali za naslovnice svojih magazina, najviše zbog savršenog tijela. Njegova fotografija našla se na naslovnim stranama više od 50 magazina širom svijeta.

Begović - undefined

FOTO: Facebook: Begović

Nisu nedostajali ni pozivi filmskih reditelja, koji su ga angažirali u svojim ostvarenjima. Na početku je uglavnom dobivao sporedne uloge žestokog momka s ulice, a kasnije i malo zahtjevnije.

Odmah nakon što je 2011. postao prvak SAD u džudu, dobio je poziv da učestvuje u reality programu “Gladijator” u Švedskoj, gdje je stekao veliki broj fanova.

"Nastupao sam dvije sezone, ali sam zbog porodičnih obaveza morao odustati. To je bilo jedno veliko iskustvo za mene. Veliki broj ljudi je pratio ovaj reality, tako da sam imao veliku korist od učešća", kaže Binais, koji je tada Šveđanima postao poznat kao gladijator Wolf.

Prijem kod predsjednika Billa Clintona

Da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, najbolji primjer je upravo njegova supruga dr. Catherine Begović, koja je certificirani hirurg s dvostrukom licencom - primljena je u Odbor certificiranih doktora u plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji, kao i Otolaringologiji.

Studije je završila na Harvardu, a dva puta je bila gostu u Bijeloj kući kako bi se sastala s predsjednikom Billom Clintonom, koji je pozvao kao nagradu za akademski uspjeh i naučna istraživanja.

Nakon završetka  studija, dr. Begović  je intenzivno istraživala na proizvodima protiv starenja i postala je svjetski priznat stručnjak i veoma aktivna na društvenim mrežama, posebice na Instagramu.

Međutim, ono što dr. Begović čini jedinstvenom kao plastičnu hirurginju je njen smisao za ljepotu. Njeni pacijenti osjećaju da uistinu razumije što žele. pa je dr. Begović svoje projekte predstavljala u više medija kao što su TV emisija "The Doctor's", "Entertainment Tonight", na Fox NewsuCBS-u, "Spike TV-u"...

Binais i Catherine 2010. su se sreli i zavoljeli. Iste godine su se vjenčali. Plod njihove ljubavi je kćerkica Lejla. 

Zahvaljujući velikoj popularnosti, Binais i Catherine su zvijezde s Beverly Hillsa. Prošle godine su bili u posjeti Crnoj Gori, gdje je američka doktorica upoznala ljepote domovine svoga supruga.

 

Binais i Catherine imaju kćerkicu Lejlu

 “Kada sam sreo Catherine, život mi se okrenuo za 360 stepeni. Za sve poslove od nje imam podršku, što mi puno znači. Našu sreću upotpunilo je rođenje kćerke Lejle”, kazao je Binais, dodavši da je uvijek pratio svoje dječačke snove i da nikada nije razmišljao o preprekama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije