Bosanac Alen Nurkić snimio pjesmu u Češkoj na pet jezika

S. Š.
Bosanac Alen Nurkić snimio pjesmu u Češkoj na pet jezika
Bosanac Alen Nurkić (31) već osam godina živi u Pragu. Iako je već živio u Berlinu, Kuala Lumpuru... u Prag ga je dovela prilika za posao jedne internacionalne kompanije.

S vremenom je u Češkoj došao u dodir sa lokalnim rap undergroundom. Kaže da se pronašao u rap satiri - vrsti rap muzike sa dozom sarkazma. Tako je u aprilu objavio zanimljivu pjesmu Mluv cesky - Govori češki.

"Pjesma je inspirisana životnim iskustvom jednog stranca koji živi u Češkoj Republici, tačnije Pragu, te njegovim svakodnevnim poteškoćama da se adaptira u novu sredinu i savlada domaći jezik. Iskustvo je, naravno, lično i mislim da će svi stranci koji su živjeli ili žive u Češkoj potpuno razumjeti pjesmu i njen sarkazam. Radi se o tome da neki stranci ovdje ne gledaju blagonaklono na učenje lokalnog jezika, pa čak i odbijaju, dok ga drugi nauče usput kroz posao, uz partnera ili na druge načine", kaže Nurkić za Radiosarajevo.ba. 

Zanimljivo je da je pjesma otpjevana na pet jezika: češkom, bosanskom, portugalskom, engleskom i španskom, dok je spot snimljen u prelijepim gradovima Praga, Porta i Sarajeva.

U nastavku uživajte u ovoj sasvim neobičnoj pjesmi!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije