Bode Miller progovorio o tragičnom utapanju 19-mjesečne kćerke

Radiosarajevo.ba
Bode Miller progovorio o tragičnom utapanju 19-mjesečne kćerke

Slavni skijaš Bode Miller i njegova supruga Morgan Beck Miller imaju snažno upozorenje za sve roditelje nakon tragedije koja ih je zadesila.

Njihova 19-mjesečna kćer Emeline utopila se 9. juna u bazenu u dvorištu kuće prijatelja u Kaliforniji. Pet sedmica kasnije ovaj par je progovorio o gubitku i apeliraju na sve roditelje da opasnost od utapanja shvate ozbiljno.

“Iz vlastitog iskustva mogu reći da se događa nevjerojatno brzo i neočekivano. Mislite da se tragedije događaju pod čudnim okolnostima ili zbog neobičnih uzroka. Ali ne. Događaju se u treptaju oka”, rekao je 40-godišnji Miller za Today.

 “Dijete koje ima manje od 14 kilograma može se utopiti u 30 sekundi. Stalno u glavi brojim do 30. To je sve što sam trebala. Kao roditelj sada mogu reći da kad idete u tuđu kuću, istražite je kako biste se uvjerili da je sigurna za djecu”, izjavila je Beck Miller.

Bode Miller u trenutku kada se tragedija dogodila nije bio u kući. Majka je bila nekoliko koraka dalje od nje. Pronašla  je u bazenu, izvukla i odmah pozvala hitnu pomoć koja je brzo stigla. Djelatnici su odmah počeli proces reanimacije i djevojčica je prevezena u obližnju bolnicu, no bilo je prekasno. Doktori su samo mogli proglasiti smrt kojoj je uzrok utapanje.

 

A post shared by Bode Miller (@millerbode) on

Par je u braku od 2012. godine i imaju i trogodišnjeg sina Nou. Nekoliko sedmica prije smrti kćeri Emeline, objavili su kako čekaju treće dijete.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije