Bivša supruga Jeffa Bezosa objavila da mu prepušta kontrolu nad Amazonom

Radiosarajevo.ba
Bivša supruga Jeffa Bezosa objavila da mu prepušta kontrolu nad Amazonom
Twitter / Jeff i MacKenzie Bezos

MacKenzie Bezos, bivša supruga osnivača kompanije Amazon.com i glavnog izvršnog direktora Jeffa Bezosa, dat će 75 posto njihova udjela u kompaniji i sva glasačka prava tom milijarderu i bivšem mužu. 

MacKenzie Bezos također će se odreći svih svojih interesa u listu The Washington Post i raketnoj kompaniji Blue Origin, objavila je ona u četvrtak na Twitteru.

Ta objava rješava pitanja o smjeru najveće svjetske internetske trgovine o kojima se nagađa još otkako je par u januaru rekao da se rastaje nakon 25 godina braka. Jeff Bezos, koji se smatra poduzetničkim guruom čiji je dugoročni fokus bio najvažniji za meteorski porast dionica Amazona, zadržat će kontrolu nad kompanijom.

"Sretna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je MacKenzie u tvitu.

Njoj preostaje udio u vrijednosti od oko 36 milijardi dolara po trenutačnim tržišnim cijenama. Ukupan udio bivšeg para u vrijednosti od 143 milijarde dolara učinio ih je najbogatijima na svijetu.

Bezos je reagirao na njenu objavu na Twitteru zahvalivši bivšoj supruzi na "njenoj podršci i ljubaznosti", prenosi AFP.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije