Bivša srbijanska NBA zvijezda Darko Miličić: Ja sam seljak u duši i četnik

Radiosarajevo.ba
Bivša srbijanska NBA zvijezda Darko Miličić: Ja sam seljak u duši i četnik
PrtScr / Darko Miličić

Prije 16 godina srpski centar Darko Miličić bio je drugi pick na NBA draftu. Ispred njega je bio samo LeBron James, a iza sebe Darko je ostavio Carmela Anthonyja, Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea.

Život u Americi, kako je objasnio, nije mu odgovarao. Igre u Detroitu nisu bile nešto posebno tako da je Darko upropastio u najavi sjajnu košarkašku karijeru. U emisiji "Goli život" na jednoj srpskoj televiziji ispričao je neke anegdote.

"Odvedu me u kineski restoran gdje se čeka pola godine da bi se dobila mjesta i gdje večera košta deset tisuća dolara. Pitam gdje je kruh, kažu mi: Darko, ne služi se ovdje kruh. Sjedi svjetska zvijezda pored tebe, čovječe, Mariah Carey. Ma kakva Mariah, daj kruha, gladan sam kao pas. Bolje da sam jeo one burgere nego te splačine", ispričao je i sve nasmijao.

Uskoro se bolje prilagodio na život u Americi, posebno noćni.

"Dođem ja na trening direktno iz grada, priđe mi Igor Kokoškov i kaže da ne prilazim Larryju Brownu jer se na meni alkohol osjeti na kilometar."

S novcem je postupao na svoj način. Jednom je otišao kod prijatelja na jezero Michigan gdje mu se sve svidjelo pa je odlučio kupiti svoj brod.

Na kraju je kupio jahtu za 700 hiljada dolara, provozao je pet puta, a onda se nasukao "u neki plićak" i potom je prodao za 300 hiljada manje od cifre za koju ju je kupio.

Objasnio je da on nikada nije kupovao jedan auto, nego četiri ili pet. Pa kad kupuje skuter, kupi ih četiri ili pet da bi se njegovi prijatelji mogli provozati s njim.

Za sebe kaže da je četnik i seljak u duši. Na njegovom tijelu postoji tetovaža Draže Mihailovića koju je jednom prilikom na koncertu Baje Malog Knindže napojio pivom.

"Ljudi vide kako napijam četnika i kažu vidi seljaka. Pa šta?! Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik. Nije u redu da ja pijem, četnici ništa, a vruće je."

Pored toga, Miličić se okušao u kick-box karijeri rekavši da je to isto kao i kad ode u kafić. Potom je uložio u voćarstvo, ima plantažu jabuka u blizini Novog Sada i izvozi za Rusiju. Našao je tu sebe, tvrdi, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije