Bh. diva sevdaha: Amira Medunjanin priprema veliki koncert u Zetri

Promotivni tekst
Bh. diva sevdaha: Amira Medunjanin priprema veliki koncert u Zetri
Foto: Star Travel / Amira Medunjanin
Bosanskohercegovačka diva sevdaha Amira Medunjanin održat će veliki koncert u sarajevskoj dvorani Zetra 6. decembra 2018.

“Pet godina je prošlo od posljednjeg koncerta kući! Neizmjerno sam sretna da vas mogu pozvati na posebno druženje 6. decembra.” napisala je poznata interpretatorka sevdaha na društvenim mrežama.

Oni koji su imali priliku uživati u njenom koncertu u Bosanskom kulturnom centru 2013. godine znaju da je riječ o posebnom doživljaju prepunom emocija, ništa manje se ne očekuje i ovoga puta u Zetri.

Nakon serije sjajnih koncerta širom Evrope pjevačica čarobnog glasa se vraća u svoj rodni grad i to s novim albumom Ascending, koji je rađen u Norveškoj u saradnji sa gudačkim orkestrom svjetskog glasa Trondheimsolistene, koji će se zajedno sa Amirom naći na velikoj sceni Zetre 6. decembra u Sarajevu.

Organizator koncerta agencija Star Travel naglašava da će ovoga puta Olimpijska dvorana Zetra biti posebno uređena kako vizuelno tako i tonski.

Nakon 15 godina muzičke karijere, “bosanska Bille Holiday” kako je mnogi nazivaju, predstavit će novi album, na kome se nalaze tradiocionalne melodije od Bosne do Makedonije izvedene na nov način. Svježe i drugačije, a ipak tako prepoznatljive Ja izlezi Gjurgjo, Sve ptičice zapevale, Oj Meglice, Nestaćeš iz mog života snimljena u legendarnom muzičkom studiju Abbey Road samo su neke od numera koje će publika imati priliku da čuje u sarajevskoj Zetri 6. decembra.

Karte za koncert su u prodaji, a mogu se nabaviti po cijeni od 20 do 50 KM na portalu kupikartu.ba. i platou Skenderija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije