Beyonce: Jedva sam preživjela, a sad želim slomiti kletvu nad mojom obitelji

Radiosarajevo.ba
Beyonce: Jedva sam preživjela, a sad želim slomiti kletvu nad mojom obitelji
Vogue / Beyonce

Muzička diva Beyonce u nikad iskrenijoj objavi, s javnosti je podijelila neke od najtežih trenutaka u njenom životu.

Ova 36-godišnja pjevačica objavila je lični esej za posljednji broj Voguea u kojem je pisala o trudnoćama, o odnosu sa slavnim supurugom Jay-Zijem, te kako je naučila da voli svoje tijelo, i svoju prošlost.

"Imala sam 100 kila kada sam rodila blizance Rumija i Sir. Bila sam otečena od toksemije, i ležala sam u krevetu duže od mjesec dana. Moje i zdravlje mojih beba bilo je ugroženo i imala sam hitni carski rez", napisala je diva.

Majčinski stomačić

Njene bebe provele su dugo, dugo vremena na Odjelu intenzivne njege za novorođenčad, a Beyonce kaže kako je tokom tog perioda stekla novo poštovanje spram supruga. "Bio je vojnik i veliki, veliki sistem podrške", napisala je. "Ponosna sam što sam svjedočila njegovoj snazi i evoluciji u čovjeka, najboljeg prijatelja i oca. Jedva sam preživjela i sve sam shvatila tek nekoliko mjeseci kasnije."

Otkrila je i kako je tri mjeseca nakon rođenja prve kćerke, Blue Ivy (koja sad ima šest godina) bila pod velikim pritiskom da se vrati u formu. Kad sad razmišlja o tome, shvaća kako je to bilo ludo - nakon rođenja blizanaca, diva je stvari posložila drugačije...

"Voljela sam sebe. Njegovala sam sebe i prihvatila sam to da sam sad 'oblija'. Prihvatila sam ono što je moje tijelo željelo biti. Nakon šest mjeseci, počela sam se pripremati za Coachellu. Postala sam privremeni vegan, odrekla se kafe i alkohola i svih voćnih sokova. Ali, bila sam strpljiva i uživala sam u svojim oblinama. U njima su uživala i moja djeca, ali i moj suprug", otkrila je.

Za snimanje fotografija za Vogue, Beyonce je otišla i korak dalje - skinula je šminku, perike i ekstenzije za kosu, pa je još poručila: "Vrlo je važno, i za žene i muškarce, da prihvate prirodnu ljepotu svojih tijela."

"Moje ruke, ramena, grudi i butine i danas su punije. Imam i mali 'majčinski stomačić' i ne žurim da ga izgubim. Izgledam stvarno", priznala je i dodala kako je sretna zbog sebe, no, kad zatreba promijeniti tijelo, znat će šta treba uraditi: "Kad dođe vrijeme za 'six-pack', ući ću u zonu zvijeri i žestoko raditi dok ih ne dobijem. Ali, zasad, moja mala FUPA (fat upper pubic area - debela zona iznad pubične regije, eng.) i ja smo u velikoj ljubavi."

O ljubavi sa suprugom pisala je ovako "bila sam do pakla i natrag". Jay Z javno je priznao da je varao suprugu...

"Mnoge su sjene na svakom putovanju. Ništa nije crno-bijelo. Išla sam do pakla i vratila, i zahvalna sam na svakom ožiljku. Iskusila sam izdaju i slomljeno srce u mnogim oblicima. Razočarali su me i poslovni partneri, i ovi životni, i nakon svih sam se osjećala zanemareno, izgubljeno i ranjivo. Ipak, kroz sve sam naučila da se smijem i plačem i rastem."

Napisala je i kako je naučila da više nema potrebu da sve učini sretnim.

Puno, puno jača...

"Kad vidim kakva sam žena bila sa 20 godina, vidim mladu damu koja ima samopouzdanje, ali ima potrebu da svima oko sebe udovolji. Sad se osjećam ljepše, zgodnije i zanimljivije. I puno, puno jače."

Otkrila je i kako je saznala da je potomak vlasnika robova - koji je oženio ropkinju. Ovo otkriće oblikovalo je način na koji želi odgojiti svoju djecu:

"Dolazim iz linije slomljenih muško-ženskih odnosa, zloupotrebe moći i nepovjerenja. Kad sam to shvatila, mogla sam riješiti iste konflikte koje sam imala u svojoj vezi. Dugo sam razmišljala o svom pretku, vlasniku robova i pokušala to staviti u perspektivu. Sada vjerujem da me je Bog s razlogom blagoslovio s blizancima. Energija muškarca i žene koegzistirala je i rasla u meni, prvi put. Želim vjerovati da ću slomiti kletvu moje obitelji i da će moja djeca imati manje komplicirane živote."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije