Nova karijera: Barack i Michelle Obama potpisali ugovor s Netflixom

Radiosarajevo.ba
Nova karijera: Barack i Michelle Obama potpisali ugovor s Netflixom
Bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle sklopili su višegodišnji ugovor s kompanijom Netflixom za produkciju filmova i serija, objavila je ta kompanija u ponedjeljak.

Pod imenom Higher Ground Productions, Obame imaju mogućnost producirati emisije sa scenarijima i i bez njih, dokumentarne i dugometražne filmove, navodi kompanija u izjavi.

Taj ugovor sugerira da će javna uloga bračnog para Obama nakon Bijele kuće biti šira nego što je to uobičajeno.

Ugovor s Netflixom, koji se hvali sa 125 miliona pretplatnika širom svijeta, Obamama će omogućiti da se njihov glas čuje i izvan tradicionalnih oblika: govora, knjiga i dobrotvornog rada s kojim su povezani bivši predsjednici.

"Jedna od jednostavnih radosti našeg vremena u javnoj službi jest što smo dobili mogućnost susresti mnoge fascinantne ljude u svim fazama života i pomoći im da podijele svoja iskustva sa širom publikom", rekao je Barack Obama.

"To je razlog zbog kojeg smo Michelle i ja tako uzbuđeni što smo partneri Netflixa - nadamo se da ćemo razvijati i ohrabriti talentirane, inspirativne i kreativne glasove koji mogu promicati veću empatiju i razumijevanje među ljudima i pomoći im da podijele svoje priče s cijelim svijetom", rekao je u izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije