Slavna glumica: Drage žene, dosta je pritiska, ne morate raditi sve

Radiosarajevo.ba
Slavna glumica: Drage žene, dosta je pritiska, ne morate raditi sve
/ Annette Bening, FOTO: Jon Rou/Loyola Marymount University
Slavna glumica Annette Bening, dobitnica Oskara, Bafte, Zlatnog globusa...u velikom intervjuu za Guardian poslala je snažnu poruku i novinarki, ali i svima nama dala ovaj "majčinski savjet":

"Nisam ekspert, ali danas postoji toliki pritisak nad ženama, da budu seksi, da budu obrazovane, da imaju vrhunsku vezu. I - oh, da! - da imaju djecu i da budu nasmijane i srećne dok sve to rade. To nije moguće. Činite koliko možete. Korak po korak. Ne moramo svi biti srećni stalno. Ko to želi?"

Bening (58) već trideset godina, u brojnim filmovima savija ideju - obitelji. Nedavno, njena uloga u 20th Century Women je oduševila kritičare i prepoznata kao dosad najemotivnija i najjača.

"To je ono što najbolje radim - 'igram' mame", govori ona, ističući "praksu" koju je dosad imala u privatnom životu.

I pored toga što je jedna od najboljih glumica, svoj obiteljski život pokušala je sačuvati iza zatvorenih vrata i držati ga što tradicionalnijim, čak i kad se udala za slavnog holivudskog zavodnika Warrena Beatyja, s kojim ima četvoro djece. Najmlađe je rodila u 42. godini.

U braku su od 1992, a svoj privatni život čuvaju samo za sebe i ne možete ih pronaći na društvenim mrežama.

"Ne, ne", govori Bening. "Tako mi je lakše. Ali, suosjećam s drugim osobama koje moraju biti tamo."

Svoj privatni život toliko čuvaju dragocjenim, da rijetko ko zna da je njihovo najstarije dijete - Stephen Ira - transrodno.

Na pitanje novinarke kako se roditelji nose s transrodnim djetetom, Bening je ljutito odgovorila: "Ponosna sam. Moje dijete ima pravo da bira šta želi od svoj života. Uostalom, nije pošteno da ja pričam o životu svoje djece, iskreno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije