Alicia Keys otkrila zašto se ne šminka već tri godine

Radiosarajevo.ba
Alicia Keys otkrila zašto se ne šminka već tri godine
/ Alicia Keys

Alicia Keys se nije našminkala već tri godine. Pjevačica je 2016. godine objavila da više neće nositi šminku, kako privatno tako ni na događajima koja prate milioni ljudi širom svijeta. Šminku nije nosila ni na dodjeli Grammyja koju je vodila ovog vikenda, a make-up joj uopće ne nedostaje.

Zvijezde na dodjeli nagrada Grammy 2019. - undefinedFoto: EPA-EFE: Alicia Keys na dodjeli nagrada Grammy 2019.

Sve je počelo kada je pjevačica radila na albumu Here, a na prve fotografije bez šminke nagovorila ju je fotografkinja koja je u to vrijeme radila s njom.

"Došla sam iz teretane, imala šal na glavi i šiltericu i došla sam na sastanak s fotografkinjom koja je rekla da me želi fotografirati odmah. Muzika na mom albumu bila je iskrena i ogoljena, a htjela je da takve budu i fotografije", kazala je Alicia Keys.

"U jednom sam se trenutku počela osjećati kao da nisam dovoljno dobra za svijet. Svaki put kad bih izlazila iz kuće bez šminke, bila sam zabrinuta jer nemam šminku, zbog obožavatelja koji bi se možda poželjeli slikati sa mnom. Nisam se željela više skrivati. Ni svoje lice, ni emocije, ni um... Ništa", kazala je Alicia.

Nekoliko puta je naglasila da nema ništa protiv šminke i žena koje je koriste te da svako treba raditi ono što ga veseli, ali da je nju jednostavno previše opterećivalo šminkanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije