Alarmantno stanje: Meghan Markle i princ Harry opet šokirali kraljevsku porodicu

Radiosarajevo.ba
Alarmantno stanje: Meghan Markle i princ Harry opet šokirali kraljevsku porodicu
Foto: Twitter / Princ Harry i Meghan Markle

Dokumentarni film Harry & Meghan: An African Journey (Harry & Meghan: Afričko putovanje) danima nakon prikazivanja izaziva reakcije u Britaniji i svijetu.

Neočekivani iskazi princa Harryja o mentalnom zdravlju, odnosu s bratom pa na koncu i napad na medije zabrinuli su kraljevsku porodicu.

Ovakvi potezi ne rade se na svoju ruku, već u dogovoru s ostatkom monarhije, ali vojvode od Sussexa na to su se ovoga puta oglušili.

Kako pišu britanski tabloidi, iz pouzdanih izvora doznalo se da je princ William izrazio duboku zabrinutost za stanje svoga brata i šogorice Meghan Markle.

Iako palača nije javno reagirala na dokumentarac, po hodnicima se priča da je kraljica također iznenađena ovim potezom, kao i princ Charles, piše BBC pozivajući se na dobro upućene izvore iz Buckinghamske palače.

William je „zabrinut" za brata koji je u dokumentarcu govorio o tome da i dalje mora da vodi računa o mentalnom zdravlju, rekao je izvor iz Kensingtonske palate. Princ William se navodno nada da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa „dobro", nakon što su u dokumentarcu televizije ITV rekli da se bore s pritiscima. William, kako se doznaje, navodno nije ljut. 

Meghan Markle i princ Harry su trenutno u veoma „osjetljivom stanju", rekao je izvor iz palate. Iz Kensingtonske palate nisu imali drugi komentar o dokumentarcu koji je emitovan u nedelju.

Sinoć je emitovan dokumentarac o Harryju i Meghan: Saznali smo mnoge zanimljive stvari

Upućeni tvrde da je upravo budući kralj, princ Charles razvio najdublji odnos sa snahom Meghan Markle, te se zaista trudio olakšati joj period prilagodbe na novu sredinu.

Zajedno dijele jednake interese za muziku i umjetnost. Čak je i kraljica Elizabeta II. predlagala porodične sastanke kako bi se došlo do najboljeg rješenja za navodne probleme mlade obitelji.

Starije članove kraljevstva najviše je zabrinuo princ Harry kada je progovarao o svojim tegobama i mentalnom zdravlju, ponovno se osvrćući na smrt voljene majke princeze Diane, koja je na njega ostavila nepopravljive posljedice.

Podsjetimo, govoreći o izveštajima u kojima se pisalo o njegovom odnosu sa bratom , princ Harry je za ITV rekao da William i on imaju „dobre dane" i „loše dane". Kada su ga pitali o razmiricama, vojvoda od Sussexa je rekao da je „neizbježno da se stvari događaju" kao rezultat „pritisaka pod kojima je porodica".

„Mi smo braća. Uvek ćemo biti braća. Trenutno smo na različitim mjestima, ali ja ću uvijek biti tu za njega, jer znam da će on uvijek biti tu za mene", rekao je Harry.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije