Ako Meghan Markle ostane trudna, odat će je njena kosa

Radiosarajevo.ba
Ako Meghan Markle ostane trudna, odat će je njena kosa
Nakon vjenčanja Meghan Markle (37) i princa Harryja širom svijeta što prije nadaju vijesti da je Meghan trudna.

I baš kad su se mnogi ponadali da je vojvotkinja trudna, glasine je opovrgnula sama Meghan s čašom šampanjca u ruci.

Tu su fotografiju, na kojoj Markle u društvu Harryja uživa u ovom alkoholnom piću, ubrzo objavili i oni koji su još dan prije nagađali da će kraljevska porodica ubrzo dobiti još jednu prinovu.  

Profesorica i osnivačica portala Beaumontetiquette' Myka Meier je sve one koji nadziru svaki pokret vojvotkinje "upozorila" kako možda na pogrešan način prosmatraju Markle:

"Kada očekujemo da je neko trudan obično tražimo najjasnije znakove poput većeg stomaka, izbjegavanja alkohola i slično", rekla je Meier i dodala kako bi Meghan, s obzirom na njeno afro-američko porijeklo, moglo odati nešto drugo - nešto na šta bi stvarno rijetki obraćali pažnju.

4e08916cf3171a0c3951.jpeg - undefined

Foto: Handout

"Majka mi je Afroamerikanka, a tata ima Njemačke i Irske krvi zbog čega moja kosa nikako ne može biti ravna - ispričala je još 2011. prilikom jednog intervjua tadašnja glumica, danas vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle.

Zato Meier kaže da će, ako ostane u drugom stanju, Markle prvo "odati" upravo kosa. 

"Ne znamo čime Meghan tretira kosu ali da bi je uspješno izravnala koristi ili keratin ili brazilski tretman za ravnanje kojemu se podvrgavaju mnoge kovrčave Afroamerikanke", objasnila je profesorica  i dodala da Meghan ako zatrudni nikako neće smjeti koristiti ni jedan od tih proizvoda. 

Svoju tvrdnju Myka dokazuje vlastitim iskustvom, s obzirom na to da dijelom potiče iz Afrike, piše Index.hr.

"Imam vrlo kovrčavu divlju i neposlušnu kosu i znam kako ju je teško izravnati. Ali znam i koliko mi je teško bilo ne ravnati je od kada sam saznala da sam trudna, budući da je riječ o proizvodima koji se nikako ne smiju koristiti u drugom stanju", ispričala je Myka, koja je onima koji žele što prije saznati sve o Meghaninoj trudnoći usput poručila da posmatraju - njenu kosu.

Ako se Meghan i Harryju ostvari trenutna želja da postanu roditelji, tvrdi Myka, prvo što će se na Markle promijeniti bit će frizura.

Ako ostane trudna vjerojatno ćemo ju sve češće gledati s raznim punđama i skupljenom kosom jer je to jedino što joj preostaje kada više neće smjeti koristiti snažne hemikalije koje joj sada pomažu da dobije uredan look kakav želi. Inače, brazilski tretmani za ravnanje kose u svom sistemu imaju kombinaciju formaldehida i keratina koji kosa i nokti imaju u svom sastavu. Te dvije hemikalije zajedno prodiru duboko u folikulu i zaglađuju dlaku zbog čega takav tretman ravnanja traje dugo, i do četiri mjeseca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije