10 najvećih svjetskih influencera koji zarađuju i po milion dolara po objavi

Radiosarajevo.ba
10 najvećih svjetskih influencera koji zarađuju i po milion dolara po objavi
Foto: Instagram / Ariana Grande

Pojavom društvenih mreža i njihovim stasanjem odjednom su na svoje došli blogeri i sasvim nedavno – influenceri.

Upravo ovi posljednji – influenceri, preko noći su postali nevjerojatno popularni jer uz pomoć samo jednog medija, najčešće Instagrama, dopiru do vrlo velikih masa pratitelja.

Zbog toga su i savršeni medij za sve oglašivače jer su bliski ljudima i u vrlo kratkom roku postižu izvrsne rezultate.

Portal Radiosarajevo.ba došao je do preciznog spiska 10 najvećih svjetskih influencera na Instagramu, čiji se broj pratitelja povećava iz dana u dan i koji znaju po jednoj objavi zaraditi i po milion dolara, kao, recimo, Kim Kardashian i Kylie Jenner

Najbolji influenceri mogu "okrenuti" 187.000 dolara za objavu na Facebooku, odnosno 150.000 na Instagramu. Čak i oni koji su na dnu ljestvice, s otprilike 100.000 pratitelja, mogu zaraditi do 5.000 dolara po jednoj objavi.

Mnoge će ovaj spisak iznenaditi, a drugi su se opet sasvim očekivano našli među 10 najvećih influencera na Instragramu.

No, krenimo redom...

1. Selena Gomez (135,7 miliona pratitelja – 1.400 objava)
Selena Gomez - undefined

Foto: Instagram: Selena Gomez

Pop princeza Selena Gomez - američka pjevačica, glumica, dizajnerica, producentica i tekstopisac meksičkog i italijanskog porijekla na svijetu ima najviše pratitelja, njih 135,7 miliona.

Za svojih 1.400 objava stekla je veliku popularnost. Uglavnom dobiva pratitelje zbog svoje iskrenosti, što njeni fanovi veoma cijene.

Na Instagramu objavljuje samo sadržaje vezane za pjesme, filmove, pop muziku i glumu i iz dana u dan osvaja simpatije i zbog toga je na prvom mjestu.

Nakon što joj je prošlo ljeto transplantiran bubreg, Selena je otkrila da želi “stati na loptu i prestati se truditi da se svima svidi”.

Neovisno o razlogu koji se krije iza njezine objave, poruka je snažna i važna i zbog toga je svi vole.

2. Cristiano Ronaldo (125,4 miliona pratitelja – 2.200 postova)
Cristiano Ronaldo - undefined

Foto: Instagram: Cristiano Ronaldo

O njemu nije potrebno posebno pisati – dovoljno je samo kazati Cristiano Ronaldo ili CR7. Na Instagramu objavljuje sadržaj vezan za sportove i modne dodatke, i upravo zbog toga je osvojio i ženski dio publike, jer je često meta komentara, pozitivnih naravbno, zbog svog stila oblačenja i mode.

Jedini problem je što mu i dalje na profilu na Instagramu piše Cristiano Ronaldo Madrid, ali valjda se i to uskoro promijeni, kao pšto je ovog ljeta prešao u Juventus i promijenio poslovnu sredinu.

Na Instagramu ima 125,4 miliona pratitelja, što ga dovodi na drugo mjesto popularnosti među 10 najvećih svjetskih influencera. Objavio je „tek“ 2.200 sadržaja.

3. Ariana Grande (118,7 miliona pratitelja – 3.400 postova)
Ariana Grande - undefined

Foto: Instagram: Ariana Grande

Američka pop i R&B pjevačica i tekstopisac te glumica. Svjetsku slavu je stekla putem mjuzikla Broadway, a kasnije u televizijskim serijama. Ona trenutno ima 118,7 miliona pratitelja na Instagramu, a do sada je objavila 3.400 postova.

Na Instagramu kao influencerica objavljuje sadržaje za film, pop muziku i pjevanje. Trenutno je na trećem mjestu.

4. Beyonce (109,3 miliona pratitelja – 1.600 postova)
Beyonce - undefined

Foto: Instagram: Beyonce

Na četvrtom mjestu je još jedna američka je R&B pjevačica, glumica i plesačica. Giselle Knowles poznatija kao Beyonce trenutno ima 109,3 miliona pratitelja na Instragramu, dok je svojim fanovima putem te društvene mreže poslala 1.600 objava.

Ona osim pop muzike na Instagramu objavljuje sadržaj vezan za majčinstvo i odjeću, čime je stekla popularnost.

5. Kylie Jenner (108,1 miliona pratitelja – 5.400 objava)
Kylie Jenner - undefined

Foto: Instagram: Kylie Jenner

Najpoznatija iz Kardashian-Jenner klana svakako je Kylie Jenner. Ova američka TV zvijezda koja je slavu stekla kroz reality programe još jedna je influencerica s vrha liste.

Ona ima 108,1 miliona pratitelja. Na Instragramu je objavila 5.400 postova koji su samo vezani za TV reality show emisije i majčinstvo. Popularnost joj raste da bi se obrzo mogla naći među „Top 3“.

6. Taylor Swift (107,6 miliona pratitelja – 129 postova)

Ako za svega 129 objava na Instragramu za kratko vrijeme steknete velike popularnost da vas prati više od 100 miliona pratitelja (17,6 miliona precizno), onda mora da ste velike zvijezda i prava influencerica. Upravo to je Taylor Swift, američka country-pop kantautorica i glumica.

The New York Times opisao je Swift kao jednu od najboljih pop urednica, koja na Instagramu objavjuje sadržaj vezan samo za pop muziku, pjevanje, gitaru i mačke. Da, dobro ste pročitali – mačke. Pjevačica Taylor Swift ima dvije mačke - Oliviju i Meredith, koje su postale gotovo poznate kao i njihova vlasnica. Zapratite je pa će vam se sve samo kazati.

7. Kim Kardashian West (105,3 miliona pratitelja – 4.100 objava)

Među 10 najboljih je još jedna žena - Kim Kardashian West. Američka reality zvijezda, poslovna osoba i model za svojih 37 godina stekla je ogoromnu popularnost, ne samo u SAD, već u cijelom svijetu.

 Slavu nije stekla samo fotografijama gdje je u prvi plan stavljala svoje obline, već nju kao svjetski poznatu influencericu prati 105,3 miliona pratitelja iz razloga što na Instagramu objavljuje zanimljiv sadržaj o ljepoti, kozmetici i modnom dizajnu. Ako uđete na njen profil vidjet ćete veoma mnogo zanimljivog sadržaja u 4.100 objava koje ima na ovoj društvenoj mreži.

8. Neymar (101,4 miliona pratitelja – 4.200 objava)

Konačno još jedan muškarac među 10 najvećih svjetskih influencera – i to Neymar, koji se nije uspio ugurati među Top 5, već je na osmom mjestu. Kao osobi koja objavljuje samo sportski sadržaj, koji je naravno najviše vezan za nogomet, i ovih 101,4 miliona pratitelja su zaista mnogo.

Naravno, popularnost je stekao ne kroz 4.200 postova na Instragramu, već kroz nogomet i nastupe u Barceloni i PSG-u, ali naravno najviše – golovima.

Njegov slogan na Instragramu „Krećem se za srećom i izazovima“ najbolje ga oslikava kakav je. O dobro poznatom Neymar Challenge nekom drugom prilikom.

9. Justin Bieber (98,8 miliona pratitelja – 4.300 postova)

Na devetom mjestu je još jedan muškarac – Justin Bieber. Kanadski pop i R&B pjevač i tekstopisac svjetsku slavu je stekao putem internetskog portala YouTube, gdje je postavljao svoje izvedbe pjesama glazbenika poput Alicia Keys, Justin Timberlake i Chris Brown.

Nakon toga mu je karijera krenula uzlaznom putanjom i na pragu je da ima 100 miliona pratitelja. Trenutnih 98,8 miliona pratitelja na Instagramu Biebera na ovoj društvenoj mreži prati zbog muzike, pop muzike, pjevanja i tetovaža.

Fanovi dobro znaju koliko je njegovo tijelo prekriveno tetovažama, znaju da ih on obožava i slažu se da se predobre. Ako već niste zapratite ga na Instagramu i otkrijte da li je to tačno.

10. Leo Messi (97,6 miliona – 329 objava)

Da slavni argentinski nogometaš ima više od 329 objava na Instagramu, mnogi kažu da bi Leo Messi već odavno ušao u „klub 100 miliona pratitelja“. Ovako je na osmom mjestu, sa 97,6 miliona fanova na Instagramu, na kojem, kao i Brazilac Neymar obavljuje sadržaj vezan za sportove i naravno – nogomet.

Ovako on zaključuje listi od „Top 10“ najvećih svjetskih influencera koji na Instagramu imaju najviše pratitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije