Sarajevski srednjoškolci raspust proveli čisteći centar grada

Radiosarajevo.ba
Sarajevski srednjoškolci raspust proveli čisteći centar grada
Foto: Mreža vijeća učenika BiH / Sarajevski srendjoškolci u akciji

 

Sarajevski srednjoškolci okupljeni u Mrežu vijeća učenika ovog kantona (mreVUK KS) proljetni raspust proveli su čisteći dio bh. prijestolnice.

Riječ je o #trashchallenge-u kojeg realiziraju srednjoškolci iz cijele države okupljeni u Mrežu savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Srednjoškolci različitih kantona ili regija nakon realizirane aktivnosti izazovu svoje vršnjake kako bi se i oni uključili, te očistili vlastiti kraj. Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo izabrala je “Trg oslobodjenja - Alija Izetbegović”, čiji je lokalitet u centru grada. Mnogobrojni srednjoškolci su se odazvali ovom pozivu da uljepšaju svoj kraj, a naravno nisu prošli nezapaženo od strane drugih građana.

“Što se tiče same akcije, mislim da smo postigli naše glavne ciljeve, prvi je bio da zajedničkim snagama očistimo park (trg) te ga na taj način učinimo ljepšim. Drugi cilj koji je po meni bitniji jeste podizanje ekološke svijesti građana, jer ako to uspijemo onda se nadam da u budućnosti nećemo imati probleme zagađenja našeg okruženja”, istakao je predsjednik Mreže vijeća učenika KS, Vedat Selimović.

“Zaista mi je drago što sam dio ove priče i što opravdavamo moto MreSVUBIH-a koji govori da su srednjoškolci resurs koji treba iskorištavati, a ne problem koji tebi riješavati. Počinjemo od sebe i od svojih krajeva i nastojimo biti promjena koju želimo vidjeti.” - zaključila je Nejla Pljakić, PR Mreže vijeća učenika KS..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije