Prnjavorski privrednik zaposlio osobu sa Down sindromom: Što se mene tiče ima posao

Radiosarajevo.ba
 Prnjavorski privrednik zaposlio osobu sa Down sindromom: Što se mene tiče ima posao
Foto: Prnjavorski.net / Prnjavorski privrednik Boris Leburić i konobar Ado Ćuran

Prnjavorski privrednik Boris Leburić ispunio je želju dječaku sa Daunovim sindromom, te ga u svom restoranu zaposlio kao konobara, poslavši iz ove opštine jednu lijepu poruku.

Nakon prvog radnog dana, kaže da je jako zadovoljan.

Ado Ćuran, Prnjavorčanin koji već godinama želi da radi i to baš kao konobar, nekoliko puta služio je kafu u prnjavorskim kafićima, a sada dobio i priliku za stalan posao, prenosi Prnjavorski.net.

"Odlučio sam se za ovo, prije svega, da njemu ispunim želju, jer sam vidio da on to jako želi. Drago mi je da sam mu pomogao i nadam se da će i on biti zadovoljan", rekao je Leburić.

Vlasnik prnjavorskog restorana "Leburić" mogao bi da postaje jedan od tri poslodavca u Bosni i Hercegovini koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindriomom.

"Prvi dan na poslu je bio i više nego dobar, svi smo pozitivno iznenađeni, kako radnici tako i gosti. Bio je fantastičan i što se mene tiče ima posao, ne njemu i njegovim roditeljima je da odluči da će nastaviti dalje", rekao je on.

Kada su u pitanju gosti, Leburić kaže da nije bilo nikakvih problema te da je Ado i njih pozitivno iznenadio.

"I gosti su zadovoljni, Ado se baš snašao i ako je suditi po prvom danu, neće biti nikakvih problema". rekao je Leburić, prenio je Prnjavorski.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije