Osmijeh na licu prvakinja iz Gruda govori više od 1.000 riječi

Radiosarajevo.ba
Osmijeh na licu prvakinja iz Gruda govori više od 1.000 riječi
Foto: Grude-online / Sportski dan u Hercegovini obilovao je s dva velika događaja u Grudama

Sportski dan u Hercegovini obilovao je s dva velika događaja u Grudama, a jedan od njih je rukometno polufinale Kupa BiH u kojem su Gruđanke morale pobijediti Izviđač s više od dva gola razlike.

U Grudama je završilo 34:21, a Gruđanke su imale motiv više da dođu do pobjede.

Prošle godine su nakon drame sedmeraca izgubile u finalu Kupa BiH i to pred svojim navijačima u zadnjoj utakmici sezone. A osveta se servira hladna.

U pobjedi, Lejla Kasumačić je postigla 9 golova, Nikolina Čutura 6, Amanda Marić 5, Klara Mikulić 4... ako vam se čini da smo nekog izostavili od top strijelaca, Edina Demić zabila je 7 golova, iako se do posljednjeg trenutka mislilo da ona neće moći nastupiti.

Međutim, kao pravi profesionalac, došla je na teren sa šavom na glavi i više ogrebotina i ništa ju nije spriječila da bude među najboljima.

Grudama je ovo četvrto uzastopno finale Kupa BiH, a igrati će ga protiv djevojaka iz Hadžića. Prva utakmica je 8., a druga 11. ili 12. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije