Bihaćki učenici i djeca migranata poklonili gradu kućice za knjige

Radiosarajevo.ba
Bihaćki učenici i djeca migranata poklonili gradu kućice za knjige
Foto: RTV USK / Bihaćki učenici i djeca migranata

Svjetski dan knjige i autorskih prava svake godine obilježava se 23. aprila. Kao simboličan datum u svjetskoj književnosti, jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare, te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja

U sklopu projekta „Rastimo zajedno“ učenici OŠ "Harmani II" iz Bihaća i djeca migranata i izbjeglica, koja nastavu pohađaju u ovoj školi, izradili su četiri kućice za knjige koje žele povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava darovati građanima Bihaća.

Ovaj projekat rezultat je ideje da je znanje besplatno, i trebalo bi da da podstrek građanima da razmjenjuju knjige, što za krajnji cilj ima povećanje cjelokupnog intelekta grada, prenosi RTV USK.

Kućice su postavljene u školsko dvorište JU OŠ „Harmani II“, a zatim ispred Umjetničke škole „Nusret Keskin-Braco“ i kraj dječijeg igrališta u gradskom parku. Četvrta lokacija je u dvorištu JU OŠ „Kamenica“ Bihać. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije