Jasmila Žbanić stigla u Los Angeles na svečanu dodjelu Oscara

3
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić stigla u Los Angeles na svečanu dodjelu Oscara
EPA / Jasmila Žbanić

Naša sjajna rediteljica Jasmila Žbanić stigla je u Los Angeles. Predivnu fotografiju zalaska sunca podijelila je na svom Facebook profilu. 

Svi s nestrpljenjem isčekujemo 25. april, svečanost dodjele Oscara i da s ponosom čujemo još jednom kako je film iz Bosne i Hercegovine u utrci za Oscara. 

Bez obzira na ishod u Los Angelesu, rediteljica Jasmila Žbanić ali i cijela ekipa koja je radila na filmu, donijeli su ogroman uspjeh našoj zemlji i podigli jednu važnu temu na nivo koji je davno trebao da bude, ali nije.

Podsjetimo, bosanskohercegovački kandidat "Quo vadis, Aida?", film rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici, ušao je na konačnu listu najboljih filmova van engleskog govornog područja koji će se takmičiti za Oscara.

Ovaj film je tako postao drugi film iz naše zemlje koji je bio u utrci za ovu prestižnu nagradu.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba želi mnogo uspjeha u daljnjem radu našoj Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma "Quo vadis, Aida". Držimo vam fige na dodjeli Oscara!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije