Dino Merlin objavio novu pjesmu: Poslušajte "Mi"

4
Radiosarajevo.ba
Dino Merlin objavio novu pjesmu: Poslušajte "Mi"
Foto: Promocija / Iz pjesme "Mi"

Nakon šest godina legendarni Dino Merlin objavio je novu pjesmu "Mi".

Ovo je prvi singl sa predstojećeg, 12. po redu albuma sarajevskog kantautora.

Videospot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije predvođeni rediteljicom umjetničkog imena KUKLA, sniman je u Porto Montenegru.

„Pjesma 'Mi' je pjesma o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta nego i od nas.

U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikad trebali biti ‘Mi’, kazao je ranije Dino Merlin.

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena.

„S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i 'Mi' moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni 'Mi' nećemo čekati na život već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu 'Mi' stiglo krajem oktobra, dodaje Dino Merlin.

Promocijom spota i pjesme Dino Merlin i Porto Montenegro su započeli višegodišnju kreativnu partnersku saradnju.

Muziku za tekst Dine Merlina zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Na video spotu, uz već pomenutu rediteljicu, sudjelovala je snimateljska ekipa na čelu sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije