Znate li koja je pjesma najslušanija u 2016. godini

Radiosarajevo.ba
Znate li koja je pjesma najslušanija u 2016. godini
Najslušanija pjesma na servisu za prepoznavanje pjesama popularnom Shazamu je pjesma Cheap Trills. To je još jedna potvrda kako je iza Sie još jedna uspješna godina.

Njene pjesme redovno obaraju rekorde slušanosti, a njeni koncerti se rasprodaju u rekordnom roku.

Servis za prepoznavanje pjesama, Shazam, otkrio je godišnju listu interesa njihovih korisnika. Na vrhu su se našli i Twenty One Pilots sa Stressed OutColdplay s Hymn For The Weekend, ali i Justin Bieber s Love Yourself. Servis Shazam preuzet je više od milijardu puta, a svaki dan bilježi više od dvadeset milijuna korištenja.

 Sia – Cheap Thrills

Kungs vs Cookin’ On 3 Burners – This Girl

Alan Walker – Faded

Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)

Twenty One Pilots – Stressed Out

Lukas Graham – 7 Years

The Chainsmokers Feat. Daya – Don’t Let Me Down

Imany – Don’t Be So Shy (Filatov & Karas Remix)

DNCECake By The Ocean

Justin Bieber – Love Yourself

Što se tiče servisa Spotify ubjedljivo najtraženiji je Coldplay. Ukupno imaju preko pet milijardi preslušavanja, a njihov je aktualni album Head Full Of Dreams zabilježio preko milijardu preslušavanja. Najslušanije su pjesme Adventure Of A Lifetime i Hymn For The Weekend.  Bend je objavio EP izdanje Live From Spotify London kako bi proslavili uspjeh. Ove su godine proglašeni Britanskim izvođačem godine na dodjeli muzičkih nagrada BBC-ja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije