Zbogom, Rick Grimes: Andrew Lincoln potvrdio da napušta The Walking Dead

Radiosarajevo.ba
Zbogom, Rick Grimes: Andrew Lincoln potvrdio da napušta The Walking Dead
Foto: AMC / Lincoln kao Rick Grimes

Andrew Lincoln, glumac koji je utjelovio Ricka Grimesa, vođu ekipe iz popularne serije The Walking Dead, na Comic-Conu je objavio vijest koja je potvrdila ono o čemu smo već pisali i koja je rastužila fanove priče o svijetu nakon zombi apokalipse.

Naime, Lincolnu će sljedeća, deveta sezona, biti posljednja u The Walking Deadu.

"Volim ovaj show. Znači mi sve. Volim ljude koji su ga stvorili", izjavio je Lincoln na pressu u San Diegu, gdje se ode 18. jula održavala konvencija koja okuplja fanove filmova, videoigara i TV serija.

Emotivni Lincoln  zahvalio je fanovima i kolegama na silnoj ljubavi i podršci koju je dobio proteklih godina.

"Obećao sam da neću plakati. Plakao sam dovoljno na ekranu...Ovo je bilo najčudesnije, najdivnije i najljepše iskustvo u mojoj karijeri", rekao je on i dodao da će se malo odmoriti od glume i da će vrijeme provoditi s obitelji u Engleskoj.

Na kraju panela u hali H Comic-Cona, Norman Reedus poveo je ovacije publike koja je na nogama aplauzom ispratila Lincolna.

Lincoln je u seriji od prve epizode, a zapravo se sve vrti oko njega - serija počinje tako što se Rick Grimes budi iz kome i saznaje da je svijet preplavljen zombijima. A, rastat ćemo se i od još jednog vrlo dragog lika - Lauren Cohan koja glumi Maggie objavila je kako će se pojaviti tek u nekoliko epizoda sljedeće sezone, jer je prihvatila glavnu ulogu u novoj AMC seriji Whiskey Cavalier.

Da li je ovo početak kraja TWD-a ostaje da se vidi - sjetimo se, prošle sezone seriju je napustio Chandler Riggs koji je glumio Rickovog sina Carla, a Morgan, kojeg glumi Lennie James, preselio je u spin-off ove serije: Fear The Walking Dead.

Inače, protekle sezone nisu baš dobro prošle među kritičarima i fanovima. Dašak svježine donio je Jeffrey Dean Morgan koji je utjelovio Negana, ali seriji već tri-četiri sezone nedostaje oštrina zbog koje smo je voljeli. Uz Negana, čvrstinu su nam donijeli kralj Ezekiel i njegov voljeni tigar Shiva. No, kraljevstvo se raspalo, Shivu su pojeli zombiji (...), a The Walking Dead nikako ne uspijeva da nas opčini kao nekad...

Deveta sezona se vraća 7. oktobra 2018, a, do tada, pogledajte teaser koji je objavljen na Comic-Conu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije