Vraća se Buffy, ubica vampira: Potvrđen reboot serije

Radiosarajevo.ba
Vraća se Buffy, ubica vampira: Potvrđen reboot serije
IMDb / Stara ekipa serije "Buffy, ubica vampira"

Popularna serija Buffy, ubica vampira (Buffy the Vampire Slayer), koja se nalazi na listama najboljih serija svih vremena, dobit će reboot, odnosno, novu ubicu vampira i novu priču.

Kreator serije Joss Whedon bit će izvršni producent, a on od kraja prošle godine na pilotu (prvoj epizodi) radi sa scenaristicom Monicom Owusu-Breen, koja je radila na serijama kao što su Charmed, Fringe, Alias i Lost. Također, njih dvoje zajedno su radili na Marvelovim Agentima S.H.I.E.L.D.-a.

Cilj je, kako se doznaje, da ulogu ubice vampira, koju je popularnom učinila glumica Sarah Michelle Gellar, ovaj put dobije afroamerikanka te da serija predstavlja mnoštvo kulturalnih različitosti.

Fox televizija i ovaj je put zadužena za produkciju i trenutno traže kupca serije među mrežama, nadajući se da će ih odabrati Amazon ili Netflix.

Serija će zadržati mitologiju prethodne, koja je počela 1997, a završila 2003, nakon sedam sezona (priča je nastavila izlaziti kao strip).

Originalna priča pratila je tinejdžerski život Buffy Summers, djevojke koja ubija vampire i bori se protiv zlih sila u svom gradu Sunnydaelu. Inspirirana je Whedonovim istoimenim filmom, a iz nje se razvila spin-off serija Angel.

Naravno, baza fanova nije raspoložena da se mijenja glavna uloga, a slična debata razvija se i oko slavne TV serije Čini/Čari/Čarobnice (Charmed), koja također dobija svoj reboot.

A, u ovom videu pogledajte ko su bili glavni glumci stare serije i kako izgledaju danas:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije