Vjerovali ili ne: Ovo je slavna holivudska glumica, možete li je poznati?

Radiosarajevo.ba
Vjerovali ili ne: Ovo je slavna holivudska glumica, možete li je poznati?
PrtScr / Da, ovo je Tilda Swinton

Kad su se u javnosti pojavile fotografije starijeg glumca Lutza Ebersdorfa koji je navodno dobio svoju prvu ulogu u filmu Suspiria, javnost je bila zbunjena.

Mnogi su posumnjali da se ispod maske krije Tilda Swinton, koja glumi u istom filmu kao "nepoznati glumac".

Ona je te tvrdnje odlučno odbacila, a mnogi su joj povjerovali, uvjereni da ne bi mogla tako dobro odglumiti tu ulogu s obzirom na to da je žena i nije osamdesetogodišnjakinja. Redatelj filma Luca Guadagnino napise da je Tilda zapravo Lutz nazvao je "lažnim vijestima". Čak je napravljena stranica posvećena Lutzu na Internet Movie Databaseu, zbog čega su mnogi bili uvjereni da je on stvarna osoba.

A onda je jučer 57-godišnja Tilda priznala da je ona cijelo vrijeme glumila Lutza Ebersdorfa, odnosno njegov lik doktora Josefa Klemperera u Suspiriji.

Tilda Swinton - undefined

IMDb: Tilda Swinton

Priznala je da su joj satima stavljali umjetne dijelove tijela kako bi bila što uvjerljivija, a među njima bio je i umjetni penis.

"Moram priznati da sam preuzela ulogu samo zbog zabave. Kako bi moja baka rekla, a to je i moj moto, ne dosađuj se", odgovorila je New York Timesu na pitanje zašto je pristala glumiti Lutza.

Guadagnino, pak, tvrdi da je bilo ključno da Tilda glumi Lutza, odnosno Josefa, jer se cijeli film bavi ženskim identitetom.

Nakon što je prošle zime snimljena na setu kako glumi starijeg muškarca, brže-bolje je napravljena stranica na IMDb-u prema kojoj je jedina uloga Lutza Ebersdorfa ova u Suspiriji. Navodno je rođen 15. februara 1936. u Münchenu.

"Kad je imao samo dvije godine, cijela obitelj je pobjegla iz nacističke Njemačke. Najprije u Ženevu, a potom u London. Mladost je proveo u Camberwellu, a potom se vratio 1954. u München, gdje je studirao filozofiju", pisalo je.

Istaknuto je da je član kazališne grupe Piefke Versus, iako Google nije izbacivao nikakve rezultate o njoj. Unatoč tome, "dobio" je ulogu u Suspiriji, pored Tilde, ali i Dakote Johnson i Chloe Grace Moretz, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije