Before Sunset / Vizija ili slučajnost: Film iz 2004. predvidio požar u Notre Dame?

16. 04. 2019. u 09:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:47

Strašni prizori iz Pariza nakon razornog plamena koji je zahvatio ikoničnu katedralu Notre Dame staru 850 godina podsjetio je Twitter na scenu iz 2004. godine  iz filma 'Before Sunset'. Evo i zašto.

Vatrogasne ekipe su nakon osam i pol sati borbe uspjele ugasiti požar u srednjovjekovnoj katedrali Norte Dame u centru Pariza.

Zašto je važna Notre Dame Parizu i Francuskoj

Šta se nalazilo u katedrali Notre Dame po izbijanju požara?

Glasnogovornik francuskih vatrogasaca Gabriel Plus saopćio je rano jutros da je požar u katedrali ugašen u 3.20 sati.

Požar u srednjovjekovnom simbolu Pariza i Francuske izbio je jučer u 18.50 sati po lokalnom vremenu.

Vatrena stihija u potpunosti je uništila krov i 93 metra visoki toranj na katedrali. Više od 500 vatrogasaca učestvovalo je u gađenju požara i uz velike napore su uspjeli spasiti sjeverni toranj sa zvonom i glavni objekat katedrale.

Ali da li je strašna tragedija već bila predviđena i predodređena da se desi?

Društveni mediji vjeruju da su ih srceparajući prizori iz Pariza podsjetili na film Richarda Linklatera Prije zalaska sunca (drugi nastavak) u kojem su glumili Ethan Hawke i Julie Delpy.

Romantično-dramski film koji je izašao 2004. godine obilježava ponovno okupljanje Jesseja i Céline u Parizu nakon 9 godina od njihove prve zajedničke noći u Beču.

U jednoj od scena u filmu  Jesse (na brodu) pogleda strukturu Katedrale i dijeli legendu sa Céline o ljepoti koja je katedrala Notre-Dame.

Predviđanja ili slučajnost potresli su sinoć brojne korisnike ove društvene mreže.

NEMA KOMENTARA