Vizija ili slučajnost: Film iz 2004. predvidio požar u Notre Dame?

Radiosarajevo.ba
Vizija ili slučajnost: Film iz 2004. predvidio požar u Notre Dame?
Foto: Twitter / Scene iz filma "Before Sunset"

Strašni prizori iz Pariza nakon razornog plamena koji je zahvatio ikoničnu katedralu Notre Dame staru 850 godina podsjetio je Twitter na scenu iz 2004. godine  iz filma 'Before Sunset'. Evo i zašto.

Vatrogasne ekipe su nakon osam i pol sati borbe uspjele ugasiti požar u srednjovjekovnoj katedrali Norte Dame u centru Pariza.

Zašto je važna Notre Dame Parizu i Francuskoj

Šta se nalazilo u katedrali Notre Dame po izbijanju požara?

Glasnogovornik francuskih vatrogasaca Gabriel Plus saopćio je rano jutros da je požar u katedrali ugašen u 3.20 sati.

Požar u srednjovjekovnom simbolu Pariza i Francuske izbio je jučer u 18.50 sati po lokalnom vremenu.

Vatrena stihija u potpunosti je uništila krov i 93 metra visoki toranj na katedrali. Više od 500 vatrogasaca učestvovalo je u gađenju požara i uz velike napore su uspjeli spasiti sjeverni toranj sa zvonom i glavni objekat katedrale.

Ali da li je strašna tragedija već bila predviđena i predodređena da se desi?

Društveni mediji vjeruju da su ih srceparajući prizori iz Pariza podsjetili na film Richarda Linklatera Prije zalaska sunca (drugi nastavak) u kojem su glumili Ethan Hawke i Julie Delpy.

Romantično-dramski film koji je izašao 2004. godine obilježava ponovno okupljanje Jesseja i Céline u Parizu nakon 9 godina od njihove prve zajedničke noći u Beču.

U jednoj od scena u filmu  Jesse (na brodu) pogleda strukturu Katedrale i dijeli legendu sa Céline o ljepoti koja je katedrala Notre-Dame.

Predviđanja ili slučajnost potresli su sinoć brojne korisnike ove društvene mreže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije