Veliki filmski hit: Django i Zorro bit će u jednom filmu

Radiosarajevo.ba
Veliki filmski hit: Django i Zorro bit će u jednom filmu
Foto: Collider / Django i Zorro

Veliki holivudski hit Django Unchained dobit će svoj nastavak i još jednog protagonistu - Zorroa, piše Collider.

Naime, poznati filmski reditelj Quentin Tarantino udružit će se sa Jerrodom Carmichaelom u pisanju scenarija za film baziran na stripu o filmskim junacima Djangu i Zorrou.

Radnja će biti smještena nekoliko godina nakon događaja koji su se desili u prvom dijelu Djanga kojeg je utjelovio glumac Jamie Fox.

Podsjećamo, Django je "lovac na glave" za kojim istovremeno postoji nalog za njegovim hapšenjem. Nakon što se skrasio sa suprugom Broomhildom u blizini Chicaga ponovo kreće na put u namjeri da poravna račune sa robovlasnicima.

Na svom putovanju sreće se sa Diegom de la Vegom - slavnim Zorrom, maskiranim osvetnikom čija neobična pojava i karakter ga počinje fascinirati, te tako Django postaje Zorroov zaštitnik sa kojim zajedno kreće u misije oslobađanja ljudi od ropstva.

Ovaj filmski projekat prvi put je spomenut 2014. godine, kada su o njemu razgovarali Amy Pascal iz Sonyja i sam Tarantino.

Još uvijek nije poznato da li će Sonyju pripasti produkcija i distribucija filma, kao što je to bio slučaj sa Django Unchained i posljednim Tarantinovim filmom - Once Upon A Time...in Hollywood.

Stigao je: DiCaprio i Brad Pitt u novom Tarantinovom filmu

Također, nije poznato da li će Tarantino na ovom filmskom ostvarenju biti samo producent umjesto što će sjediti na režiserkoj stolici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije