Zvijezda '80-ih: Umro američki glumac koji je u ulozi pilota slamao ženska srca

Radiosarajevo.ba
Zvijezda '80-ih: Umro američki glumac koji je u ulozi pilota slamao ženska srca
Američki glumac Jan-Michael Vincent umro je u bolnici u Sjevernoj Karolini u 75. godini. Javnost je obaviještena o smrti TV zvijezde, iako je Vincent umro još 10. februara od srčanog udara.

Vincent je bio životno ugrožen još 2012. godine, kada mu je desna noga amputirana zbog infekcije.

U CMS-ovoj televizijskoj seriji "Airwolf" Vincent je igrao pilota helikoptera Stringfellowa Hawkea. Serija je trajala samo dvije godine (1984-1986) i okončana je prije vremena zbog Vincentove sklonosti ka alkoholu i kokainu.

Vincent je u to doba zarađivao 200.000 dolara po epizodi, što ga je učinilo najbolje plaćenim televizijskim glumcem svog vremena, a bio je i ljubimac ženskih srca.

Prestankom snimanja serije "Airwolf" i njegova karijera krenula je silaznom putanjom. Mladić iz Kalifornije, koji je u ranim godinama igrao i u klasicima kao što su "Lassie" i "Bonanza", kasnije je nastupao B-filmovima i niskobudžetnim produkcijama. Njegova posljednja uloga bila je 2003. godine u filmu "Bijeli dječak".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije