Velika podrška bh. zajednice u Washington DC-u za dokumentarni film re:Generacija!

Radiosarajevo.ba
Velika podrška bh. zajednice u Washington DC-u za dokumentarni film re:Generacija!
Radiosarajevo.ba / S promocije filma re:generacija u Washingtonu

U protekli četvrtak 18. aprila, pred velikim brojem gledatelja u auditorijumu George Washington Univerziteta (GW) bio je prikazan dokumentarni film re:Generacija.

Uz brojnu BiH zajednicu u Washington DC-u, te studente sa GW-a i ostale goste, premijeri filma su prisustovali dr. Daniel Twining, predsjednik medjunarodnog republikanskog instituta (IRI), dr. Peter Rollberg, direktor Instituta za evropske, ruske i euroazijske studije (IERES), dr. Sarah Wagner, profesor antropologije na GW-u, dr. Azra Hromadžić, profesor antropologije na Syracuse Univerzitetu, Zana Marjanović, producentica filma, Emir Kapetanović, reditelj filma, i četiri Ambasadora pomirenja.

"Veoma sam ponosan da je re:Generacija prikazana na GW-u uz veliku podršku BiH zajednice u Washington DC-u. Bitno je da pošaljemo poruku da suživot u BiH postoji, i da kroz pomirenje možemo graditi bolju budućnost," kazao je Emir Kapetanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije