Umro Ale Puzić, poznati muzičar iz Stoca

Radiosarajevo.ba
Umro Ale Puzić, poznati muzičar iz Stoca
FOTO: Arhiv / Ale Puzić

U subotu ujutro se društvenim mrežama proširila vijest da je umro muzičar iz Stoca Ale Puzić.

Mnogi su ovu vijest dočekali s nevjericom i tugom, jer je otišao jedan od boljih muzičara s ovih područja, a živio je i radio za blues.

Bio je član postave mnogh bendova poput 'Black chicken leg', a od 2014. svirao je u grupi 'Početni entuzijazam' koju su pored Puzića činili i Nedim Zaklan i Nedžad Zaklan, prenosi Bljesak.info.

Ta postava benda snimila je nekoliko pjesama koje su pratili i spotovi.

Pjesme su snimane u Muzičkom centru 'Pavarotti' u Mostaru. Mjesto i vrijeme dženaze ovog muzičara znat će se naknadno.

"Neka ti je rahmet dobroj duši, dragi Ale. Ale je bio lijep, ugodan čovjek, mehak, arhetipski Stočanin, ali moramo se sjetiti i da je Ale bio i veliki borac, ratnik, onda kada je to trebalo biti", napisao je povodom Puzićeve prerane smrti politički aktivista i intelektualac Nerin Dizdar, te dodao:

"Jednom prilikom mi je ispričao anegdotu, otprilike ovako: 'Slušamo mi na radiju kako je Armija svaki dan sve veća - 100, 200 hiljada boraca i drago nam pravo! Mi na Velež, kad gore jedna ekipa. Mi poslije na Igman, kad opet ta ekipa.' Nabrojao je još par akcija da bi zaključio: 'Onda se mi pitamo, pa đe su te stotine hiljada, a mi u akcijama se više svi 'u glavu' znamo?!' Ale je to ispričao kao šaljivu anegdotu. Meni je od tada ostalo u pamćenju da je nabrojao skoro svaku veću akciju i ratište. Takav je bio Ale. Uvijek je bio ono šta treba biti, uvijek svoj. Bio je čovjek, ljudina",

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije