Ulog veliki, zarada mizerna: Kineski "Game of Thrones" povučen iz distribucije

Radiosarajevo.ba
Ulog veliki, zarada mizerna: Kineski "Game of Thrones" povučen iz distribucije
Foto: IMDb / Film bilježi katastrofalne rezultate već u prvoj sedmici prikazivanja
Najveći debakl u filmskoj povijesti, tako su mediji ukratko saželi vijest o povlačenju najskupljeg filma svih vremena iz kineskih kina nakon samo jednog vikenda.

Asura je naziv visokobudžetnog fantasy filma u koji je uloženo 112 miliona dolara, a u prvom vikendu prikazivanja zaradio je jedva 7,47 miliona dolara. Prema pisanju BBC interesovanje publike za ovaj film, koji je premijerno prikazan 13. jula, bilo je minimalno, odnosno nikakvo.  

Film, inače, prikazuje scene iz kineske mitologije s mnoštvom specijalnih efekata i najpoznatijim glumačkim zvijezdama. Iako je film povučen iz distribucije odmah nakon objave katastrofalnih rezultata, producenti kažu kako to nije jedini razlog već to što ga žele „još doraditi“. Kasnije bi ga trebali ponovo pustiti na milost i nemilost publici u kinu, prenosi Novac.hr.

Film bilježi katastrofalne rezultate već u prvoj sedmici prikazivanja  - undefined

Asura je imao podršku tri najveće kineske filmske kompanije: Alibaba Pictures, Zhenjian Film Studio i Ningxia Film Group, a u njemu glumi tinejdžerska zvijezda Lei Wu koji kreće na epsko putovanje kako bi spasio nebesko carstvo po kojemu je film dobio ime.

I dok su državni mediji pjevali hvalospjeve o filmu, sada se nagađa što je pošlo u krivom smijeru. China Daily Asuru je prozvala „najvećim kineskim ostvarenjem ove ljetne sezone“.

Kako Kina sve više želi nadjačati Hollywood, ovo je bio film koji je trebao postati njihov "Gospodar prstenova" ili "Igra prijestolja", no zasad im je plan epski podbacio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije