Ubio se nakon gostovanja u talk showu, emisija ukinuta

Radiosarajevo.ba
Ubio se nakon gostovanja u talk showu, emisija ukinuta

Britanska televizijska mreža ITV u srijedu je prestala emitirati sporni talk show nakon samoubistva muškarca koji je nekoliko dana prije toga učestvovao u programu. 

Emisija se prestala prikazivati još u utorak nakon smrti Stevea Dymonda (63) zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

“S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo prekinuti emitiranje The Jeremy Kyle Showa”, rekla je u srijedu izvršna direktorica televizije Carolyn McCall. 

The Sun piše da je Steve Dymond umro zbog predoziranja morfijem, a njegovo tijelo je deset dana nakon učestvovanja u emisiji koja se trebala prikazati u ponedjeljak pronašao vlasnik stana u kojemu je živio.

Dymondova bivša djevojka Jane Callaghan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on sudjelovao u televizijskom showu gdje je pao na detektoru lažu kada je trebao potvrditi da je nije nikada prevario.

Prije smrti Dymond je poslao Jane SMS u kojem joj je rekao da ne može živjeti bez nje, posvjedočila je Callaghan i rekla da je Dymond bio depresivan.  

"Ovaj slučaj jako zabrinjava”, istaknuo je glasnogovornik britanske premijerke. “Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledatelja njihovih programa.”

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnicama novina nakon smrti dvoje bivših sudionika televizijskog reality showa Love Islanda koji su pronađeni obješeni.

Jeremy Kyle Show imao je “vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa”, rekla je McCall i dodala da je “osoblje ITV-a u mislima s porodicom i s prijateljima Stevea Dymonda”, javlja Index.hr

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije