Reakcije iz Srbije: Ponovo smo negativci u blockbusteru s temom iz ratne BiH

Radiosarajevo.ba
Reakcije iz Srbije:  Ponovo smo negativci u blockbusteru s temom iz ratne BiH
Za nekoliko dana u bh. bioskope dolazi film "Odmetnici" (Renegades), visokobudžetni akcijski triler čija se radnja dešava u BiH 1995. godine.

Film je već izazvao dosta komentara na našim prostorima. Snimljen je u Hrvatskoj, radnja se dešava u BiH, a kao glavni negativci su, prema navodima javnosti iz Srbije, ponovo Srbi.

Režiser filma je Steven Quale, scenarij potpisuje čuveni Luc Besson, dok glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons, uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga).

U središtu radnje je odred američkih specijalaca iz čuvenih "mornaričkih foka" (Navy SEALs) koji u Sarajevu i ratnoj BiH traže izgubljeno nacističko blago vrijedno 300 miliona dolara.

Da bi došli do blaga trebaju savladati srpske snage predvođene brutalnim generalom Milićem, optuženim za ratne zločine.

Osim činjenice da su prikazani kao negativci, javnost u Srbiji naljutio je "nastup" Marka Perkovića Thompsona u filmu: U jednom trenutku američki marinci su opušteni u lokalnoj kafani u kojoj trešte "Čavoglave", a nasmiju se uz stih "Stići će vas naša ruka i u Srbiji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije