U kina stiže film "Pokemon", ali bez Brocka i Misty

Radiosarajevo.ba
U kina stiže film "Pokemon", ali bez Brocka i Misty
YouTube / Prtscr
Veza između dječaka Asha i Pikachua, njegovog prvog Pokemona, započela je u regiji Kanto prije skoro 20 godina i od tada je osvojila srca mališana, ali i onih malo starijih širom svijeta.

Nakon što je animirani film Pokemoni stekao veliku slavu i prestao s emitiranjem, da serijal nije zaboravljen podsjetila nas je popularnost igrice koja je prošle godine zaludjela svijet.

Priču o Ashu i Pikachuu uskoro ćemo moći gledati i na filmskom platnu, a premijerno će biti prikazan u novembru u kinima u SAD-u.

Pokemon: Ja biram tebe je objedinio prvih 80 epizoda čuvenog animea i sažeo ga u film koji će građani SAD-a premijerno moći pogledati već 5. novembra na Fathomu.

Svi oni koji dođu na premijeru ovog filma dobit će najnoviju verziju Pokemon Sunce i mjesec igre u 3DS verziji i QR kod za jednog od šest specijalnih Pikachua u igrici.

Ipak, fanovi Pokemona bit će s pravom razočarani jer su filmski majstori izostavili još dva velika junaka ovog anime serijala - Brocka i Misty što je zaista velika greška, piše Mashable.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije