Thor je faca i u stvarnom životu: Ispunio mladiću na samrti posljednju želju

Radiosarajevo.ba
Thor je faca i u stvarnom životu: Ispunio mladiću na samrti posljednju želju
Foto: Unilad / Chris i Alexander

Chris Hemsworth se uključio u kampanju da pomogne mladiću na samrti, velikom fanu Avengersa, da naredni (vjerovatno posljednji) nastavak ove slavne Marvelove filmske priče pogleda prije zvanične premijere. 

Alexander (33) iz Australije ima rijetko oboljenje - Fanconi anemiju, koja 'napada' kičmenu moždinu i zbog koje je dobio karcinom usta i karcinom jetre. 

Nakon što su mu prošle godine ljekari saopćili da ima još nekoliko mjeseci da živi, Alexander je otkrio kako mu je posljednja želja da pogleda Avengers: Endgame, čija premijera je najavljena za kraj aprila ove godine. 

Svoju priču prvo je objavio na Redditu, a onda se apel podijelio na društvenim mrežama, čiji su korisnici apelirali na Avengerse da se uključe u akciju. 

"Karcinom jetre, karcinom usta, kičmena moždina skoro ne postoji. Vjerovatno ću biti mrtav prije aprila. Čuo sam da ljudi negdje mogu pogledati nove Avengerse prije premijere. Kako mogu postati dio ove akcije? Nisam dijete i moja priča nije pretjerano tragična. Ja sam normalan tip. Imam 33 godine, izgubio sam sestru prije tri godine od iste, rijetke bolesti, za koju se, eto, ispostavilo da je imam i ja. Iza mene ostaju odana djevojka i usvojeni pas. 

Htio sam izdržati do aprila, ali kičmena moždina ne želi. Ima li ko kakav prijedlog?"

Priča je ubrzo podijeljena na svim sferama interneta, a dobila je i svoj hashtag #Avengers4Alexander.

Priča je došla i do vrha Marvela, a bolesni mladić je napisao:

"Dobio sam poruke da su čelnici Marvela upoznati s mojom pričom i da nešto pripremaju. Također, Australija je malo mjesto, pa se ispostavilo da znam nekoga ko zna nekoga ko je dobar prijatelj s Chrisom Hemsworthom - koji u Avengersima glumi Thora. Mislim da su ga već zvali."

I, naravno, kad Thor udari čekićem, čuda se dogode. Bar je tako u filmu, ali izgleda da se to dešava i u stvarnom životu.

Naime, ubrzo su stigle nove vijesti, a Alexander je napisao:

"Reddit, uspjeli smo!  Javili su mi se iz Disneya i razgovaramo o opcijama. Plakao sam kad sam pročitao njihov mail. Ovo je sve što sam htio, a sve dugujem vama."

Chris Hemsworth - superheroj i u stvarnom životu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije