The Nun: Kontroverzni trailer prestravio korisnike YouTubea

Radiosarajevo.ba
The Nun: Kontroverzni trailer prestravio korisnike YouTubea
PrtScr / Scary...

Ako gledate YouTube i pojavi vam se reklama koja počinje s tamnim ekranom ikoja vas upozorava da smanjite zvuk - ukoliko se ne želite prestraviti, gasite sve i idite radite nešto drugo.

YouTube nije imun na neobične i šokantne reklame, a trailer za horor filme The Nun upravo je napravio tako nešto.

Riječ je o prequelu (prethodniku) sad već kultne horor franšize The Conjuring - u biti, radnja prati ljude koji odlaze u Vatikan da ustražuju samoubistvo časne sestre, a tamo pronađu demona koji se sprema da im uništi sudbine.

U kina dolazi 7. septembra. Do tada, svi oni koji su "naletili" na mini reklamu na YouTubeu kažu da su se pošteno nasekirali, pogotovo jer ih je reklama "uhvatila" potpuno nespremne.

Klip počinje tako što upozorava gledatelje da smanje zvuk - što je, priznajmo, već znak koji ne sluti na dobro - a onda u sekundi nastaje haos, kada se na ekranu prikaže demon, zajedno s vriskom u pozadini. I to je uredu i super, ako ste ljubitelj horor filma, ali korisnici interneta upozoravaju da se reklama pojavljuje i traumatizira i ljude koji su samo poželjeli vidjeti snimak dva psa kako se igraju ili bebu koja jede limun.

Ozbiljno upozorenje - undefined

Twitter: Ozbiljno upozorenje

Jedno od upozorenja na klip, objavljeno na Twitteru, imalo je više od 100 hiljada retvitova. 

No, producentskoj kući vrijedi čestitati - svi već pričaju o filmu, pa se očekuje da će isti biti priličan uspjeh nakon što se počne prikazivati. 

 
Ažurirano 10:09: Zbog žestokih reakcija YouTube je uklonio spornu reklamu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije