The Loudest Silence singlom "Redemption" najavili prvi album

Emir Saračević
The Loudest Silence singlom "Redemption" najavili prvi album
Maja Topčagić / The Loudest Silence
"Aesthetic Illusion" naziv je prvog studijskog albuma symphonic metal benda The Loudest Silence.

Pojedine detalje o svom prvom materijalu ovaj bend je počeo otkrivati već ljetos,  a sada je pred nama još informacija. Bend koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona na prestižnom Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja je završio snimanje albuma, koji na sebi nosi preko 60 minuta muzike. Album čak ima 5 gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen nizozemskih zvijezda Epica.

Album ‘Aesthetic Illusion’ je djelimično konceptualno djelo, obzirom da sve pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ljubavi, umjetnosti, ideja i snova, koje društvo ne prihvata, pa čak osuđuje. Poruka albuma dobrim dijelom jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te težiti svojim snovima, bez obzira na prepreke koje dolaze iz vana.

Album otvara upravo pjesma ‘Redemption’ za koju je bend objavio lyric video, a koja upravo započinje pomenuti koncept. Video montažu potpisuje Edvin Buturović, ilustraciju Bathoriya Art, a dizajn i art direkciju Džemal Bijedić.

Aesthetic Illusion’ – lista pjesama:
01. Illusion Aeternus (Intro)
02. Redemption
03. Two-Faced Ghost
04. Wood Nymph
05. Acheron
06. The Loudest Silence
07. Soul Reflection
08. Theatre Of The Absurd
09. Wake Up In My Dream
10. Gallery Of Wonders
11. The Loudest Silence (Through The Glowing Door)

Album je sniman u tri studija i to u Studio G, Studio BHRTa i MC Studio; miks i master su urađeni u MC studiju, a ilustraciju omota albuma potpisuje Bathoriya Art.  Objava albuma u elektronskoj i fizičkoj formi (CD) je planirana za januar 2018. godine.

Bend The Loudest Silence su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

Pogledajte i trailer za album:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije