Testament koji je ostavio rasplakao mnoge: Freddie mislio na djecu koja vole Božić

Radiosarajevo.ba
Testament koji je ostavio rasplakao mnoge: Freddie mislio na djecu koja vole Božić
Getty / Freddie Mercury

Slavni pjevač grupe "Queen", Freddie Mercury, uredio je testamentom da jedan lanac prodavnica svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pjevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton John u svojoj knjizi "Ljubav je lijek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a" (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podelio je detalje o Fredijevim poslednjim danima. 

"Nekoliko sedmica poslije sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Fredy ostavio posljednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i donio nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umjetnika, britanskog slikara Henryja Scotta Tuka. I unutra je bila poruka od Fredya. Godinama prije Fredi i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša "drag-kraljica alter ega". Ja sam bio Sharon, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: "Draga Sharon, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić".

Muzičar Elton John je rekao da su ga tada preplavile emocije.

"Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dijete. Taj predivan čovek u svojim posljednjim danima nekako je uspio da za mene pronađe lijep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega sjetim kad razmišljam o Fredyu jer odražava njegov karakter. U smrti me podsjetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu", poručio je Elton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije