Tajna Balaševe pjesme koju Seve koristi u kampanji protiv Milana

Radiosarajevo.ba
Tajna Balaševe pjesme koju Seve koristi u kampanji protiv Milana
Sapunica "Severina - Milan - Aleksandar - poznate mame na internetu" neće tako skoro doći svome kraju.

Danas je na Severininom YouTube kanalu izašla obrada pjesme Uspavanka za dečaka koju u originalu izvodi Đorđe Balašević, a pjesmu u Severininoj obradi prate fotografije poznatih i nepoznatih majki koje zdušno podržavaju Severinu u namjeri da se poništi privremena mjera koju je donio sud. 

Pjesma Uspavanka za dečaka nastala je 1995. godine u Balaševićevoj radionici pjesama, nekoliko mjeseci nakon što se rodio njegov sin Aleksa.

Aleksa Balašević je treće dijete Olivere i Đorđa Balaševića kojeg su dobili nakon 15 godina braka, a danas je uspješan sportista i u Srbiji je na glasu kao veliki zavodnik. 

Balašević je pjesmu napisao nakon Aleksinog rođenja, nakon rata u bivšoj Jugoslaviji, a stihovi koje danas pjeva Severina (pričat će ti jednom, možda, kako sam ja bio štošta i ostali), odnose se na lošu reputaciju koju je Balašević trpio među srbijanskim nacionalistima zbog svojih antiratnih istupanja u medijima.

Pjesma je objavljena na albumu Naposletku koji je izašao 1996. godine, a smatra se remek-djelom Balaševićevog stvaralaštva, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije