Sokol je kralj bh. freestyle repanja

Radiosarajevo.ba
Sokol je kralj bh. freestyle repanja
Red Bull / Finale Red Bull RapLike 2018. Sarajevo
Sokol se u subotu u Sarajevu okitio laskavom titulom kralja bh. freestylea i tako plasirao u finale Red Bull RapLike 2018., najvećeg regionalnog takmičenja u repanju slobodnim stilom koje će biti održano 30. juna u Tuzli.

Odlukom žirija, BiH će na regionalnom finalu predstavljati i MC Nuha te prošlogodišnji pobjednik Arot koji brani svoju regionalnu titulu. Oni će tamo snage odmjeriti sa najboljim freestylerima Srbije i Hrvatske.

Žestoka rima, sjajne verbalne borbe jedan-na-jedan i klasična demonstracija umijeća hip hop improvizacije mogli su da znače samo dvije stvari – pune ruke posla za članove žirija kojeg su činili Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv), kao i vrhunsku zabavu poput večerašnje u sarajevskom klubu Undeground. U prilog tome govori i činjenica za da su rasprodate sve ulaznice, dok su desetine ljubitelja hip hopa ostale ispred Kluba.

Sokol, svojevrsno iznenađenje subotnjeg verbalnog okršaja u improvizaciji, živi u inostranstvu i na nagovor prijatelja prvi put se prijavljuje na jedno ovakvo takmičenje. U polufinalu je izbacio Nuhu, da bi u finalu bio bolji od Trispe.

„Bez obzira na ishod, znao sam i ranije da će atmosfera biti paklena. Jedva čekam naredni događaj. Protivnici su bili veoma jaki i oštri, ali u konačnici, sve je ovo neka vrsta sporta. Publika i atmosfera su također bili fantastični. Od regionalnog takmičenja u Tuzli također očekujem dobru atmosferu i raduje me što ću upoznati MC-jeve iz Srbije i Hrvatske“, kazao je Sokol.

Pobjednik je također, osim titule, kao nagradu dobio beat, snimanje, miks i produkciju pjesme u studiju DB u Sarajevu, kod Kolaterala i Shtuke, a prva trojica dobili su nagradu od Harri Tatoo studija.

Podsjećamo, žiri najvećeg regionalnog takmičenja u repanju „slobodnim stilom“, na osnovu prijava pristiglih iz BiH na stranici www.redbullraplika.com, odabrao je osam MC-ijeva koji su se borili za titulu najboljeg, pa su se tako u prvom krugu takmičenja večeras u Sarajevu našli 2Cheif, Trispa, Phona, Normala, Geko, Sokol, MC Nuha i Rapsod MC.

Pozornicu su tako između betlova preuzimali Kontra i Frenkie, Helem nejse te Stoposto sa gostima Black Berizom i Katarzom.

Zabava je nakon proglašenja pobjednika nastavljena after partyjem na kojem je za dobru atmosferu bio zadužen Indigo.

Kroz galeriju fotografija pogledajte djelić atmosfere:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije