Srbija / Snimat će novog Šurdu: "Junaci našeg doba" bit će novi "Vruć vetar"

20. 04. 2019. u 17:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares:6

Nakon sedam godina pauze i "Bele lađe" od poznatog srbijanskog scenariste Siniše Pavića stiže nova serija "Junaci našeg doba".

Producent i vlasnik ovog projekta je "Telekom Srbija", a prva klapa pašće poslije prvomajskih praznika.

Pavić ostaje vjeran svom timu Zorana Jankovića i Slobodana Terzića iz "Košutnjak filma", dok će režija 20 epizoda biti povjerena Miši Vukobratoviću, s kojim je snimao danas kultni "Bolji život". O novoj seriji nema još previše informacija, osim da podsjeća na "Vruć vetar".

"Ukratko: čovek na pogrešnom mestu. Nekakav novi Šurda. S tim što je Šurda tražio svoje mesto ispitujući sebe samog za šta je sposoban i da li ima talenta. Ovaj novi se ne pita. Sticajem okolnosti doći će na mesto gde ne bi trebalo da bude, koje je iznad njegovih mogućnosti. Ali on ga, za razliku od Šurde, prihvata. To je pravi junak našeg doba. A serija je priča o posledicama tako formiranog čoveka na njegove bližnje, porodicu, prijatelje, na društvo i, konačno, njega samog", izjavio je Pavić ranije za Kurir.

Glavna uloga neće biti povjerena Milanu Lanetu Gutoviću, već Igoru Đorđeviću, koji će tumačiti Čička. U podjeli su još Predrag Smiljković (Tika Špic), Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Mina Lazarević, Marija Vicković, Mima Karadžić, Dejan Lutkić, Vlasta Velisavljević, a od mlađih snaga Isidora Građanin i Pavle Veseniković.

"Otkad je izašao iz serije, Šojić neće ući nigde. Već ga ionako ima svuda. Svaki čas neko nekoga komentariše: 'Ovaj je isti Šojić'", ranije je za Kurir Pavić prokomentarisao moguću novu saradnju s Gutovićem.

Dvojica saradnika imali su plodonosnu saradnju, a sukob je nastao kad je glumac 2011. tražio honorar veći od 2.000 eura da radi nastavak "Bele lađe". Snimanje je tada nastavljeno s Brstinom, a Lane je izjavio da više ne bi igrao taj lik ni za 7.000 evra po danu snimanja.

NEMA KOMENTARA