Najbrutalnija crnogorska komedija sada dostupna svima

Radiosarajevo.ba
Najbrutalnija crnogorska komedija sada dostupna svima

Dugo očekivani dugometražni igrani film “Slučajevi pravde”  crnogorske humorističe trupe The Books of Knjige može se konačno naći na internetu, i to na njihovom zvaničnom YouTube kanalu.

“U duhu novogodišnjih praznika odlučili smo da film postavimo na internet zbog svih onih koji su ga dugo i željno čekali da izađe iz bioskopsko-festivalske distribucije. Na taj način se jesmo odrekli dijela prihoda koji dolaze od prodaje regionalnih TV prava, ali se to čini kao manja šteta od one da bi poslije TV premijere na Televiziji Crne Gore internetom sigurno kružio neki očajni piratski snimak. Nismo mogli da dozvolimo da, pored svih ekonomskih neprilika, ljubitelji našeg rada imaju dodatne izdatke za oftamologa”, kazao je Zoran Marković Zonjo, režiser filma i jedan od protagonista.

Film “The Books of Knjige: Slušajevi pravde“ je regionalnu premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine i od tada je u medijima nazivan "najbrutalnijom komedijom od raspada Jugoslavije". Autorska ekipa The Books of Knjige je često izjavljivala da je ovo njihov najbolji proizvod u dosadašnjem radu. 
 
Pored ekipe Buksovaca u filmu glume: Nikola Pejaković, Tihana Ćulafić, Nebojša Glogovac, Sejdo Alijaj, Izudin Bajrović, Zoran Kesić, Zenit Đozić, Ljubo Kaličanin, Mladen Stojanović i drugi.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije