Sjećate li se partizana bombaša Buška Buhe? Iznenadit ćete se kako danas izgleda

Radiosarajevo.ba
Sjećate li se partizana bombaša Buška Buhe? Iznenadit ćete se kako danas izgleda
FOTO: Borna Filic/PIXSELL / Ivan Kojundžić je danas zaštitno lice Hrvatskog radija

Ljubitelji partizanskih filmova u Bosni i Hercegovini i regionu, uvijek sa posebnom pažnjom su pratili likove iz tada omiljenih serija.

Mnogi se sjećaju velikana hrvatske kinematografije pokojnog reditelja Branko Bauer i njegovog filma iz 1978. godine „Boško Buha“.

Mnogi su preko noći zavoljeli priču o Bošku, mladom partizanu iz Virovitice, čije je djetinjstvo rat surovo prekinuo, prisilivši njegove vršnjake i njega da prerano sazru.

Tako je preko noći mladi partizanski bombaš postao velika zvijezda.

Ivan Kojundžić je danas zaštitno lice Hrvatskog radija - undefined

FOTO: Borna Filic/PIXSELL: Ivan Kojundžić je danas zaštitno lice Hrvatskog radija

Riječ je o hrvatskom glumcu Ivanu Kojundžiću, koji se poput svojih kolega iz filma, sada već proslavljenog Dragana Bjelogrlića, nije odlučio nastaviti glumačku karijeru.

Ivan Kojundžić, poznati hrvatski radijski voditelj. Branko Bauer ga je te 1978. godine pronašao zahvaljujući njegovoj profesorici hrvatskoj jezika u osnovnoj školi u Koški i tako ga je odabrao za glavnog junaka filma.

Jedno vrijeme je nakon diplome radio kao profesor, a nakon audicije 1992. godine postao je zaštitni znak programa Hrvatskog radija.

Oženjen je i otac je troje djece. Živi i radi u Zagrebu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije