Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja već 10 godina vodi veliku bitku

Radiosarajevo.ba
Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja već 10 godina vodi veliku bitku
Foto: Marko Prpić/Pixsell / Muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, legendarni gitarist i osnivač "Zabranjenog pušenja"

Muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, legendarni gitarist i osnivač "Zabranjenog pušenja", još vodi pravnu bitku oko poslovnog prostora u Marmontovoj ulici u Splitu, a priči koja seže unatrag više od 10 godina ne nazire se kraj.

Riječ je o nekretnini u blizini Peškarije, a spor se vodi oko dvije prodavnica, ukupne površine 91 kvadrat, koje je već desetak godina, kako tvrdi Sexon, nelegalno i bez ikakvog ugovora koristio nedavno preminuli Marko Mihovilović, vlasnik poznate modne marke i lanca prodavaonica "Skandal”, piše Slobodna Dalmacija.

„Budući da se radi o jednoj od najatraktivnijih poslovnih lokacija u zemlji, zahvaljujući ovom odugovlačenju i opstrukciji pravosudne odluke od strane suda u Splitu našoj se obitelji svih ovih godina čini velika nepravda i materijalna šteta“, ističe Sučić, dodajući kako se iznosi najamnine prostora na tom dijelu grada kreću oko 3.000 eura.

„Službeno se navodi da je ovrha provedena, ali to nije istina. Mi imamo samo "ključ od izloga", ali ne i od glavnih vrata tako da mi u naš prostor ne možemo ući. Tamo spomenuta trgovina još radi i funkcionira najnormalnije, i to besplatno, jer nam ne plaćaju najamninu. A što je još najsmiješnije, slučaj je sad prebačen na sud u Bjelovaru zbog svoje kompleksnosti. Što više reći“, naglašava Sexon i dodaje kako imaju rješenje o zapljeni iz 2012. godine, ali očigledno to mogu objesiti "mačku o rep".

Kada su sudski izvršitelji prije šest godina izašli na teren, omogućili su im, kako Sučić kaže, uspostavljanje suposjeda samo na manjem dijelu nekretnine, površine 21 kvadrat, što nije u skladu s odlukom suda u kojoj su obuhvaćena oba lokala na jedinstvenoj zemljišnoj čestici.

Davor Sučić i njegova supruga Saša Marija Midžor Sučić zbog toga su se početkom godine obratili pravobraniteljici i Marini Boko, predsjednici Općinskog suda u Splitu, jer smatraju da "sud već sedam godina odgađa i odugovlači provesti rješenje o privremenoj mjeri koja je postala pravomoćna 8. juna 2011. godine i kojoj je po pravomoćnosti rok za izvršenje trebao biti 48 sati".

Nastavak teksta pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije