Kako je jedna scena iz filma Rogue One ukrala srca Star Wars fanova

Radiosarajevo.ba
Kako je jedna scena iz filma Rogue One ukrala srca Star Wars fanova
Star Wars / Darth Vader
Da vas odmah upozorimo – ako dosad niste gledali “Rogue One: A Star Wars Story" možda je najbolje da dalje prestanete čitati, slijede ozbiljni spoileri!

Još jednom ste upozoreni...

 

Dakle, scena sa Darth Vaderom. U filmu Rogue One upoznali smo nove, izvrsne likove iz priče o Ratovima zvijezda, ali red je priznati – Darth Vader, gospodar tame, bio je taj koji je bio tzv. “the big scene stealer”.

 

Fanovi koji su smatrali da Vadera neće biti mnogo u filmu, nisu se prevarili, ali je zato svaka scena u kojoj se gospodar Sitha pojavio bila itekako vrijedna.

 

Kompletna posljednja sekvenca filma vodi vas u trenutke koji se dešavaju prije početka filma Star Wars: Episode IV - A New Hope, otkrivajući nam kako su pobunjenici bili jako blizu toga da izgube planove za Zvijezdu smrti. U toj sceni vidimo nemilosrdnog Vadera koji se sa svjetlosnom saboljom i Silom probija kroz pobunjenike kako bi vratio ukradene planove.

 

Da li je scena bila izvrsna?

 

Evo kako ju je jedan od velikih fanova Star Warsa opisao:

 

“Darth Vader konačno je dobio trenutak u kojem vidimo koliku moć ima kao Sith lord i, “oh my”... U sekundama se izbori sa sedmoricom pobunjenika pomoću svjetlosnog mača, ali uglavnom koristeći svoju duboku moć Sile. Gledati Vadera kako baca nekog u zrak samo uz pomoć Sile, drži ga tamo i uništi još jednog pobunjenika je bila scena za koju nisam znao da sam je morao vidjeti. Gledati kako pobunjenici bježe u strahu od najjačeg negativca mog djetinjstva bilo je potpuno nevjerovatno. Mislim da niti jednom nisam trepnuo tokom ove scene i vjerujem da mi je ovo jedna od najdražih scena iz bilo kojeg Star Wars filma.”

 

Sličnog su stava i drugi fanovi, koji imaju samo jednu molbu za Disney i Lucasfilm: “Molimo vas, dajte nam film o Darth Vaderu!”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije