Rodney otkrio pretužan razlog zbog kojeg više nikad neće gledati Mućke

Radiosarajevo.ba
Rodney otkrio pretužan razlog zbog kojeg više nikad neće gledati Mućke
Foto: BBC / Glavna ekipa iz Mućki

Slavni britanski glumac Nicholas Lyndhurst u intervjuu za britanske medije, koje inače rijetko daje, otkrio je kako je izrazito sramežljiv.

"Stalno se skrivam i jako sam uspješan u tome. Svaki dan koristim javni prijevoz i niko me ne prepoznaje", rekao je britanski glumac kojeg većina naše javnosti poznaje kao smotanog "plonkera", Rodneya iz popularne serije Only Fools And Horses (Mućke)

Kaže da se počeo skrivati kada su Mućke bile na vrhuncu slave - u jednom periodu gledalo ih je 20 i više miliona ljudi. Rodney je otkrio da isti trik koristi i Del Boy, glumac David Jason, koji je s Rodneyem bio zvijezda ove serije.

"David nosi tzv. pita-šešir i sunčane naočale, a ja nosim kačket i naočale. Očigledno nam to dobro ide, jer smo jedan dan prošli jedan pored drugog i nismo se uopće prepoznali", rekao je Lyndhurst.

Lyndhurst se i dalje skriva, jer voli sačuvati privatnosti. "Volim to što sam glumac, ali nisam htio biti slavan. Problem sa slavom je što je ne može isključiti kad želite, kad niste raspoloženi, kada ste u obavezama...", ispričao je glumac.

Dodao je da je jako stidljiv i da rijetko gleda filmove i serije koje je snimio. Tako je i s Mućkama, koje su se emitirale kroz sedam sezona i 15 specijala od 1981. godine.

No, priznao je da Mućke neće pogledati nikad iz jednog tužnog razloga.

"Pretužan sam što s nama više nisu moji drugovi iz Mućki", rekao je Lyndhurst, prisjećajući se preminulih Johnna Suliivana, koji je stvorio seriju, te Rogera Lloyd-Packa, koji je glumio omiljenog Triggera. "Ne mogu ja to gledati. Ne mogu da vidim svoje prijatelje kojih više nema. Družili smo se, 'provaljivali', zezali jedne druge, išli na rođendane. Bili smo kao porodica. Tako da, to je, tužno jako."

Prisjetio se i kako je Lennard Pearce, koji je glumio dedu u Mućkama, jednom na snimanju rekao: "Hej, jesi li čuo za ove nove VHS rekordere, ove mašine? To znači da ćemo sad živjeti vječno. Jesi li ikad razmišljao o tome."

U tom kontekstu je dodao kako se neko "TV okupljanje" nikad neće dogoditi.

"Ne možemo to uraditi. Nije to moguće bez Johna! Izgubili smo Rogera (MacDonald, koji je glumio Mikea], Bustera [ujak Albert], Lennarda, Roya [Heather, vlasnik kafića Sid]. To su sve veliki veliki, važni likovi koji više nisu s nama. Ne možemo to učiniti bez njih. Nemojte ni sanjati da će se to dogoditi."

Poručio je i kako su on i Del Boy i dalje dobri prijatelji, ali sada se najčešće sreću na sahranama dobrih drugova. 

"Tako je već nekoliko godina i to je užasno", rekao je Rodney.

Kazao je i da neće gledati mjuzikl Mućke: "Nemam vremena za to, imam suviše obaveza. Ali, želim im svu sreću."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije