Rod Stewart u februaru u zagrebačkoj Areni

Fena
Rod Stewart u februaru u zagrebačkoj Areni
Rod Stewart, jedan od najpopularnijih rock pjevača na svijetu, glas iza hitova kao što su "Sailing", "The First Cut Is The Deepest", "Rhythm Of My Heart" i "Maggie May", nastupit će 2. februara u zagrebačkoj Areni, najavio je oragnizator koncerta

Sir Rod Stewart je dva puta uvršten u sastav legendarne Rock and Roll Hall of Fame, među najprodavanijim je izvođačima svih vremena jer je tokom pet desetljeća karijere prodao više od 200 miliona albuma širom svijeta.

Njegovi brojni uspjesi uključuju šest uzastopnih albuma koji su zasjeli na vrh top listi u Velikoj Britaniji, uključujući 62 hit singla i šest brojeva 1 na top listi.

U SAD je lansirao 16 singlova koji su ušli u prvih deset naslušanijih, a četiri među njima osvojila su prvo mjesto Billboard Hot 100 top liste. Prošle je godine za svoje zasluge u muzici i humanitarnom radu dobio titulu viteza, prenosi Hina.

rod-stewart-zagreb-plakat.jpg - undefined

Foto: Twitter

Ovog augusta u saradnji s multi-platinastom grupom DNCE snimio je obradu jednog od svojih najizvođenijih plesnih hitova svih vremena "Da Ya Think I’m Sexy", a njihova debitantska verzija bila je glavni hit ovogodišnje MTV VMA dodjele nagrada.

Star produkcija najavljuje nezaboravno iskustvo za sve obožavatelje muzičke legende.

"Velika nam je čast zastupati svjetsku zvijezdu čije je ime već desetljećima garancija vrhunske muzike i produkcije te, ponajprije, odlične zabave. Prvi zagrebački nastup Sir Roda Stewarta za nas je veliko uzbuđenje, ali i izazov, stoga nestrpljivo očekujemo februar sljedeće godine", poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije