Martina Mlinarević pred prepunim Kamernim teatrom 55: Vi ste me izliječili!

Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević pred prepunim Kamernim teatrom 55: Vi ste me izliječili!
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Promocija knjige Martine Mlinarević

Nakon veoma uspješne prve promocije na zagrebačkom Interliberu, knjiga "Bukača", Martine Mlinarević, novo djelo u izdanju sarajevskog Bybooka, predstavljeno je večeras u sarajevskom Kamernom teatru 55.

Vladalo je ogromno interesovanje, a u publici su bili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, sa suprugom Sabinom, ambasadori Velike Britanije, Holandije i druge javne ličnosti.

Damir Uzunović, prvi čovjek Buybooka, podsjetio je da je ovo još jedna uspješna promocija nakon one u Zagrebu, gdje je red za potpisivanje knjige bio dug 100 metara. 

"Knjiga je već uspješna i za to su zaslužni odlična naslovna i fenomenalan tekst", rekao je, uz ostalo, Uzunović.

Martina se našalila da su joj predlagali da organizuje promocije knjige dvije večeri, na šta im je ona kazala: "Nisam Halid Bešlić".

"Zagrebačka promocija je zakucala sve. Bukača je izazvala veliki interes. Prigovarali su mi samo da je 'kratka'. Kratka je jer su zbog terapija tri moja prsta ukočena, pa sam htjela priču završiti što prije", kazala je Mlinarević, te dodala:

"Htjela sam ovom knjigom zaokružiti priču. I drago mi je da sam u tome uspjela. Ovo je najteži i ujedno najljepši period u mome životu".

Ona ističe da joj je veoma važna konekcija sa publikom i dodaje da je pisanje na nju terapijski djelovalo.

"Ovom knjigom sam htjela osvijestit smrtnost, već i snagu života", kazala je Martina i podvukla:

"Zamislila sam da ostane testament mojoj kćerki, ali i nauk i opomena svima. Jer, ovo o čemu pišem se dešava širom BiH. Bukača je pljuvanje, vrijeđanje, viktimizacija, zbog izbora... Htjela sam da ispričam priču o manjini koju većina želi da zgazi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije