Prljavi ples: Kako izgleda partnerica pokojnog Patricka Swayzea 30 godina kasnije

Radiosarajevo.ba
Prljavi ples: Kako izgleda partnerica pokojnog Patricka Swayzea 30 godina kasnije
Prošlo je 30 godina od kultnog filma "Prljavi ples", jednog od najuspješnijih muzičko-plesnih djela sedme umjetnosti.

Romantična priča o mladoj Frances Baby Houseman i Johnny Castleu bacila je u plesni trans i muzičku groznicu čitavu generaciju mladih krajem '80-ih.

Osim brojnih nagrada, između ostalog, Oskara i Zlatnog globusa za najbolju originalnu pjesmu, Prljavi ples ostvario je fantastičan komercijalni uspjeh zaradom od 214 miliona dolara na kino blagajnama (na svega šest miliona dolara budžeta).

Režiser Emile Ardolino dodijelio je glavnu mušku ulogu Patricku Swayzeu, sinu koreografkinje Patsy Swayze, koji je još kao tinejdžer prošao plesnu obuku.

Uloga Baby dobila je mlada Jennifer Grey koja je preko noći postala idol miliona mladih djevojaka. Kćerka poznatog glumaca Joela Graya (Oskar za najbolju sporednu ulogu u filmu Cabaret) i unuka komičar Mickyja Katza debitirala je 1984. u filmu Reckless. 

jennifer_grey.jpg - undefined

Jennifer Grey danas (Foto: Instagram)

Nijedan film u kojem je kasnije igrala Jennifer Grey nije postigao ni približan uspjeh Prljavog plesa, a danas 57-godišnja glumica rijetko nastupa, uglavnom u TV filmovima i serijama.

Nažalost, Patrick Swayze, partner Jennifer Grey iz kultnog filma, preminuo je prije nepunih osam godina od raka gušterače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije